Viešėjome pas „Miško brolius“

Grupė Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Ukmergės skyriaus narių dalyvavo išvykoje į Pabaisko seniūnijos Kopūstėlių kaime esančią buvusią Sovietinės armijos raketinę bazę.

Mus svetingai pasitiko klubo „Miško broliai“ šeimininkai. Susodinti į karinius automobilius apvažiavome visą teritoriją, stebėdamiesi vandalų nuniokotais bazės pastatais, kuriuos netausodami nei laiko, nei jėgų atkūrė atkaklūs klubo nariai.

Apžiūrėjome buvusiame bunkeryje įkurtą ekspoziciją, kuri parodė Lietuvos istoriją, tai, kas vyko pokario metais, ką išgyveno mūsų seneliai, tėvai… Prisiminėme jų pasakojimus, nes partizaninis karas palietė beveik kiekvieną šeimą. Daugybė surinktų nuotraukų nukėlė į kitą laikmetį, suteikė žinių. Pavyzdžiui, ne kiekvienas žinojome ir apie dislokuotą Ukmergėje Pirmąjį pėstininkų Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino pulką.

Džiaugiamės, kad edukacinė erdvė sukurta ir jaunimui. Čia vaikai gali puikiai praleisti laiką užimtumo būreliuose, jaunojo kario stovyklos veikia ne tik vasarą, bet ir per mokslo metus.

Pasisvečiavimas pas „Miško brolius“ baigėsi kareiviškos košės ragavimu, šiltais pokalbiais, diskusijomis su mūsų šauniais gidais Ąžuolu ir Mėnuliu.

Išsiskirdami palinkėjome visam klubo kolektyvui, gyvuojančiam jau daugiau kaip dešimt metų, nesustoti ir toliau skleisti sukauptą istorinę medžiagą.

Aldona KUZMIENĖ

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *