Moksleiviams padirbėti vasarą padeda Savivaldybės parama

Vasarą nemažai moksleivių nori padirbėti ir užsidirbti, tačiau tai nėra labai lengva.

Šį procesą paspartina Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programa. Tai – Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto lėšomis kompensuojama programa, pagal kurią už įdarbintus jaunuolius darbdaviams skiriamos kompensacijos.

Joje gali dalyvauti mūsų rajone gyvenamąją vietą deklaravę moksleiviai nuo 14-os iki 19-os metų amžiaus, besimokantys rajono bendrojo ugdymo įstaigose, įskaitant tais metais mokslus baigusius abiturientus.

Programoje taip pat gali dalyvauti visi Ukmergėje registruoti ar veiklą vykdantys darbdaviai.

Rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorius Deividas Mickus paaiškino, kad jaunuoliai, susiradę darbdavį ir su juo suderinę dalyvavimą programoje, turi užsiregistruoti el. p. priimamasis@ukmerge.lt. Tai reikia padaryti nuo birželio 1 d. iki liepos 15 d.

Darbdaviai turi pateikti prašymus Savivaldybei iki rugsėjo 15 d. Dalyvaudami programoje už kiekvieną įdarbintą jauną žmogų jie gaus kompensaciją darbo užmokesčiui.

D.Mickus pasakojo, kad ši programa veikia trečius metus, o susidomėjimas ja kasmet auga. 2022 metais programai iš rajono biudžeto buvo skirta 5 tūkst. Eur. Šie pinigai buvo padalinti 8-iems darbdaviams, įdarbinusiems 16 jaunuolių.

Pernai jau dalyvavo keliolika darbdavių ir per 40 moksleivių, o paramos suma siekė 6 tūkst. Eur.

Šiemet, pasak jaunimo reikalų koordinatoriaus,  kompensavimui numatyta 10 tūkst. Eur, o kiek bus norinčiųjų dirbti paaiškės iki liepos vidurio.

Darbdavius su būsimais darbuotojais stengiamasi suvesti įvairiais būdais – informacija pasidalina Užimtumo tarnyba, Savivaldybės administracija.  Laiškai siunčiami tiesiogiai darbdaviams bei mokyklų karjeros specialistams. Tačiau manoma, kad vienas iš efektyviausių būdų – perduoti žinią iš lūpų į lūpas. „Labai aiškios strategijos, kaip darbdaviams ir padirbėti vasarą norintiems moksleiviams susirasti vieni kitus, nesukūrėme“, – sakė D. Mickus.

Pagal nustatytą tvarką vienas darbdavys negali įdarbinti daugiau kaip trijų moksleivių, o kompensacijos dydis už vieną įdarbintą asmenį – apie 300 Eur, taigi trečdalis minimalios algos.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *