Kultūros centre pradėti lifto įrengimo darbai

Pagrindinis kultūros centro įėjimas iš dalies tapo statybų aikštele – atitverta laiptų dalis, kurioje įrengtas pandusas ir bus įrengtas liftas. Turėti liftą – senas įstaigos siekis.

Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė informavo, kad darbų užsakovas yra rajono savivaldybės administracija.

Įstaiga įrengti liftą norėjo jau seniai, dar prieš pandemiją. Anksčiau pati kelis kartus skelbė viešus konkursus, tačiau dėl per mažos siūlomos sumos jie neįvykdavo. Lifto, pasak direktorės, tikrai reikia, nes esamas keltuvas dažnai genda, jį tenka remontuoti, o ir suremontuotas vis stringa.

„Pas mus vyksta daug renginių, kuriuose dalyvauja žmonės su judėjimo negalia. Kiekvieną kartą su nerimu stebime, ar užkels keltuvas žmogų, ar ne. Būna daug nepatogių momentų“, – dalijosi rūpesčiais direktorė.

Liftas pasitarnaus ne tik neįgaliesiems, bet ir šeimoms su vaikais vežimėliuose bei sunkiau vaikštantiems senjorams, kuriems lipti laiptais yra nemenkas iššūkis. „Daug vyresnio amžiaus žmonių ne tik aktyviai lanko renginius, bet ir dalyvauja mūsų kolektyvų veikloje. Šiemet padėtis pagerėjo, kai atsiėmėme patalpas iš Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo pirmame aukšte – jose dabar repetuoja nemažai kolektyvų, vienijančių vyresnio amžiaus narius, tačiau kitiems tenka lipti ir į antrą, ir į trečią aukštą“, – kalbėjo R. Graužinienė.

Pasiteiravus, ar darbai nesutrukdys suplanuotiems renginiams, direktorė patikino, kad nesklandumų neturėtų kilti. „Jeigu laikinai nebus galima naudotis pagrindiniu įėjimu, yra kitų įėjimų, per kuriuos bus galima patekti į kultūros centrą. Galbūt kurį laiką dėl remonto nelabai patraukliai atrodys antrojo aukšto fojė, nes bus ir griovimo, ir montavimo darbų, tačiau įmonė pažadėjo, kad juos atliks kuo švariau ir tvarkingiau“, – sakė R. Graužinienė.

Direktorės žiniomis, liftas bus sumontuotas iš pastato išorės taip, kaip priešais kultūros centrą esančiame viešbutyje, ir kels į trečią aukštą. Šiuo metu darbai pradėti išorėje.

Kadangi kultūros centras – senamiestyje, pirmiausia, pasak R. Graužinienės, reikalaujama atlikti geologinius kasinėjimus, kurie užtruks kelias savaites, tad remontas į pastato vidų persikels dar ne taip greitai. Įgyvendinus projektą, prieigos bus vėl sutvarkytos. 

Rajono savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas informavo, kad lifto įrengimo darbus vykdo UAB „Ukmergės statyba“. Sutarties vertė – 150 tūkst. eurų.

Darbus įmonė turi užbaigti per penkis mėnesius nuo objekto perdavimo jos žinion. Tai buvo padaryta balandžio 29 dieną, tad lifto lankytojai sulauks greičiausiai rugsėjo pabaigoje.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *