Policijos prevencinės priemonės gegužės mėnesį

Gegužės 1–4 d. ir 27–29 d. – vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinimai.

Gegužės 6–8 d. – vairuotojų nesustojimo prieš pėsčiųjų perėjas, kai to reikalaujama pagal Kelių eismo taisykles, kontrolė.

Gegužės 9–11 d. – vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu, kontrolė. Taip pat privalomų saugos priemonių (saugos diržų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų), saugos šalmų) naudojimo kontrolė.

Gegužės 13–19 d. – krovininių automobilių ir autobusų kontrolė.  Priemonė, vykdoma daugelio Europos šalių kelių policijos pajėgų, yra inicijuota Europos kelių policijos tinklo ROADPOL.

Gegužės 22–25 d. – dviračių, elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojų kontrolė.

Policija skelbia, kad šios prevencinės eismo dalyvių kontrolės priemonės šį mėnesį bus vykdomos valstybinės ir vietinės reikšmės keliuose. Pareigūnai dirbs viešuoju, neviešuoju ar mišriuoju patruliavimo būdu.

Apskričių vyriausieji policijos komisariatai, atsižvelgę į avaringumo būklę, savo prižiūrimose teritorijose gali organizuoti ir kitas papildomas priemones.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *