Meras D. Varnas: referendumo rezultatai parodys, kiek piliečių kurs Lietuvos valstybę

Gegužės 12 dieną, kartu su pirmuoju Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų turu, vyks referendumas dėl pilietybės išsaugojimo.

Balsuodami „TAIP“ pritarsite, kad būtų pakeista Lietuvos Respublikos Konstitucijos 12-o straipsnio formuluotė ir esami Lietuvos piliečiai turėtų galimybę išsaugoti Lietuvos pasą.

O jei balsuosite „NE“, antrą kartą šis referendumas mums nepavyks ir mūsų žmonės negalės turėti dvigubos pilietybės – t. y.  būti Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės piliečiu.

Kalbama tik apie Lietuvos piliečius, kurie galėtų išsaugoti jau gimimu įgytą Lietuvos pilietybę.

Juk mums reikia didelės Lietuvos. Mažiausiai trijų milijonų piliečių valstybės.

Referendumas būtų laikomas įvykusiu, jei tam pritartų daugiau kaip pusė balsavimo teisę turinčių Lietuvos piliečių, tad kiekvieno balsas čia gali būti lemiamas.

Išspręskime pagaliau šį ramybės neduodantį klausimą – balsuokime ir išsakykime savo nuomonę. Referendumo rezultatai palies mus visus, nes nuspręsime, kiek Lietuvos piliečių kurs mūsų valstybę. Suapvalindami Lietuvą ne tik padidinsime demografinius rodiklius, bet ir sustiprinsime ryšius su lietuviais, pasklidusiais po visą Žemės rutulį.

***

Praėjusią savaitę Užsienio reikalų ministerija paskelbė grįžimo tema atliktos apklausos rezultatus.

Tyrimo rezultatai rodo, kad vis didesnė lietuvių dalis planuoja grįžti į Lietuvą. 20 proc. apklausos dalyvių jau yra numatę apytikslę sugrįžimo į Lietuvą datą, dar 59 proc. neatmeta grįžimo į Lietuvą galimybės ir tik 21 proc. apklaustųjų grįžti neplanuoja.

Tai tikrai dideli skaičiai žmonių. Ir mes jų sugrįžimui – tiek fiziniam, tiek paremtam savo patirties, investicijų ar draugystės savo kilmės kraštui pasidalinimu – turime būti pasirengę.

Sužinoti daugiau apie referendumą galite: www.referendumas2024.lt.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *