Kaip lengviausia į kitą šalį išsiųsti gintarą?

Kaip lengviausia į kitą šalį išsiųsti gintarą? /

Tikriausiai ne vienas mūsų turime giminaičių, draugų, artimųjų ar verslo partnerių, kurie šiuo metu gyvena užsienyje. Remiantis statistika, emigraciją jau yra pasirinkę daugiau nei 587 tūkst. Lietuvos gyventojų. Kadangi su užsienyje gyvenančiais artimaisiais akis į akį pasimatyti galima ne taip dažnai kaip norėtųsi, švenčių proga juos nudžiuginti galime ne tik vaizdo skambučiais, bet ir Lietuvą primenančiomis dovanomis. Šiandien dalelę Lietuvos galime išsiųsti net į tolimiausią pasaulio kampelį paprasčiausiai pasinaudodami „Omniva LT“ paštomatais. Tad kaip supakuoti siuntą bei ją išsiųsti, kad mūsų giminės ar verslo partneriai lietuvišką gintarą gautų tokį, koks jis buvo surinktas prie Baltijos jūros?

Dalinamės svarbiausiais patarimais, apie kuriuos verta pagalvoti siunčiant siuntą į užsienį.

Ar tokia siunta – brangi?

Norėdami išsiųsti tarptautinę siuntą, pirmiausiai turite pagalvoti apie jos dydį ir įvertinti, ar siunta tilps į paštomato skyrelį. Privatūs klientai, kurie naudojasi „Omniva LT“ paslaugomis, į užsienį gali siųsti iki 64 x 38 x 39 cm dydžio siuntas, o jų svoris neturėtų viršyti 30 kg. Prieš siunčiant siuntą, taip pat aktualu žinoti ir kiek tai galėtų kainuoti. Tarptautinės siuntos kainą lemia pakuotės dydis, svoris ir šalis, į kurią siųsite siuntą. Jei norite iš anksto apskaičiuoti tikslią siuntos kainą, tai galite padaryti registruodami siuntą „Omniva“ internetinėje platformoje. Galima pasirinkti siuntimo būdą pagal kainą ir trukmę.

Kaip užtikrinti siuntos saugumą?

Kadangi siunta iki adresato keliaus daugybę kilometrų, svarbu, kad išorinė siuntos pakuotė būtų patvari. Rekomenduojama siuntas pakuoti gofruoto kartono dėžėse dvigubomis sienelėmis, o jos sutvirtinimui naudoti patvarią lipnią juostą. Jei pakavimui naudojate anksčiau naudotą dėžę, svarbu įsitikinti, kad ant jos nebūtų likę senų lipdukų ar adreso kortelių. Net siunčiant tvirtą daiktą, pavyzdžiui, gintarą – siuntos vidų vis tiek rekomenduojama užpildyti specialiomis granulėmis, burbuline plėvele ar suglamžytu popieriumi. Jei jūsų siunčiamas daiktas yra mažiau patvarus, pakuotės užpildas turėtų sudaryti ne mažesnį nei 5 cm sluoksnį iš visų dėžės pusių. Toks vidaus įpakavimas užtikrins, kad jūsų siunta visuose jos gabenimo etapuose išliks nepažeista.

Siuntos registravimas ir išsiuntimas

Ar žinojote, kad siųsti siuntą paštomatu į užsienį yra taip pat paprasta, kaip ir tarp Lietuvos miestų? Pirmiausiai, „Omniva LT“ tarptautinių siuntų puslapyje suveskite svarbiausius siuntos duomenis ir pasirinkite pageidaujamą pristatymo trukmę. Sistemai sugeneravus adreso kortelę, ji bus atsiųsta jūsų nurodytu el. paštu. Tokią kortelę galėsite atsispausdinti jau atvykę prie pasirinkto paštomato ir užklijuoti ją ant siuntos gerai matomoje vietoje. Svarbu nepamiršti, kad suformavus siuntos lipduką, siuntą į paštomatą turite patalpinti per 14 kalendorinių dienų, nes praėjus nustatytam terminui adreso kortelė taps nebeaktyvi. Tolesnė siuntimo procedūra taip pat įprasta – tereikia paštomato ekrane pasirinkti laukelį „Siųsti siuntą“ ir sekti instrukcijas.

Pasitikrinkite paštomato užimtumą

Užregistravus siuntą ir pasirinkus norimą paštomatą, rekomenduojama pasitikrinti, ar jame yra laisvų skyrelių. Jo užimtumą galite patikrinti net neišėję iš namų – „Omniva“ internetiniame puslapyje. Tam tereikės internetinėje platformoje į paieškos laukelį suvesti pasirinkto paštomato adresą. Taip norimą siuntą išsiųsite sau patogiu metu ir būsite užtikrinti, kad atvykus prie pasirinkto paštomato jame siuntai rasite vietos. Kadangi bendrovė kasmet plečia savo paštomatų tinklą, taip pat periodiškai pravartu pasitikrinti, ar arčiau jūsų gyvenamosios vietos neatsirado naujas paštomatas.

Nepameskite savo siuntos iš akių

Savo klientams „Omniva LT“ siūlo dar vieną patogų sprendimą. Užregistravus naują siuntą, jai suteikiamas unikalus siuntos sekimo numeris. Jį galite įvesti „Omniva“ internetinėje svetainėje ir matyti visą aktualią informaciją: kur ji šiuo metu yra ir kada pasieks adresatą. Tokia informacija yra naudinga ne tik pačiam siuntėjui. Svetainėje pateiktais duomenimis galima pasidalinti ir su siuntos gavėju tam, kad šis žinotų tikslų siuntos pristatymo laiką.

Per kiek laiko siunta apkeliauja pasaulį?

Jei norite, kad gavėjas siuntą gautu laiku, pravartu tinkamai susiplanuoti siuntos įdėjimo į paštomatą laiką. „Omniva“ internetiniame puslapyje skelbiama, kokiais laikais iš visų Lietuvoje esančių paštomatų yra surenkamos siuntos. Darbo dienomis siuntą į paštomatą įdėję anksčiau, būsite užtikrinti, kad tą pačią dieną ji bus paimta ir nugabenta į siuntų skirstymo terminalą. Svarbu prisiminti, kad šeštadieniais ir sekmadieniais į paštomatus įdėtos siuntos surenkamos pirmadieniais ir gavėjus, gyvenančius, pavyzdžiui, Baltijos šalyse pasieks greičiausiai, per 1 – 3 dienas. Gyvenančius Skandinavijos šalyse, Vokietijoje, Lenkijoje, Slovakijoje siuntos turėtų pasiekti per 1 – 5 darbo dienas. Ilgiau siuntos keliaus į Austriją, Belgiją, Daniją, Čekiją, Prancūziją, Didžiąją Britaniją, Graikiją, Liuksemburgą, Slovėniją ar Ispaniją. Iki šioje šalyje gyvenančių gavėjų siunta gali keliauti 5 – 8 darbo dienas. Ilgiausiai siuntos keliaus į Maltą – į šią šalį siuntos pristatymas gali užtrukti ir 10 dienų.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *