Rūkyti elektronines cigaretes nepilnamečiams draudžiama

Rūkyti elektronines cigaretes nepilnamečiams draudžiama / Policijoje kalbėta apie nepilnamečių rūkymą mokyklose.

Įsisiūbavus elektroninių cigarečių vartojimo madai, ieškoma būdų kaip suvaldyti situaciją.

Apie tai skelbia rajono policijos komisariatas. Pas juos apsilankiusi Ukmergės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Edita Balžekienė sakė, jog visose mokyklose yra paplitęs mokinių rūkymas, todėl svarbu suvienyti pajėgas ir kartu su pedagogais sukurti moksleivių rūkymui nepalankią aplinką.

E.Balžekienė pristatė rajono savivaldybės mero pasirašytą potvarkį „Dėl psichoaktyvių medžiagų vartojimo situacijų valdymo algoritmų ir prevencijos priemonių patvirtinimo“. Jame išdėstytas psichoaktyvių medžiagų vartojimo situacijų valdymo algoritmas, kai mokinys turi su savimi cigarečių, elektroninių cigarečių ir elektroninių cigarečių pildyklių bei rūko mokyklos teritorijoje.

Numatyta, kaip tokius atvejus pastebėję mokyklos darbuotojai turi elgtis, kaip informaciją perduoti policijai. Viešnia pareigūnus informavo, kokia numatoma tolimesnė pagalba mokiniui, jo šeimai ir mokyklos bendruomenei.

Kitame policijos komisariate vykusiame susitikime, kuriame dalyvavo ir miesto mokyklų vadovai, bendrovės „Vapste“ atstovai panaudodami greituosius testus įrodė, kad elektroninių cigarečių skysčiuose randama ir narkotinių medžiagų. 

„Vapste“ atstovai siūlė mokyklose įrengti elektroninių cigarečių garų daviklius.

Tyrimais nustatyta, kad, derinant edukaciją, informavimą ir diegiant inovatyvius technologinius sprendimus, vartojimo atvejų skaičius sumažinamas net iki 90 proc.

Policija primena – nepilnamečių tabako gaminių ar elektroninių cigarečių rūkymas ar jų turėjimas užtraukia baudą nuo 14 iki 28 Eur su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu. Bauda už jaunesnių kaip 16-os metų asmenų nusižengimą skiriama tėvams. Už pakartotinius nusižengimus bauda siekia nuo 28 iki 86 Eur.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *