Maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė apie pokyčius

Maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė apie pokyčius / Nors įstaigos pavadinimas truputį pasikeitė

Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) nuo vasario 15 d. pasikeitė aptarnavimo tvarka.

Bendro pobūdžio konsultacijos telefonu apie jų teikiamas paslaugas bus vykdomos trumpuoju numeriu 1879 (gali būti taikomi padidinti tarifai) arba tel. +370 5 242 0108.

„Jeigu į telefonu pateiktą asmens prašymą dėl jo sudėtingumo negalima atsakyti tą pačią darbo dieną, tuomet besikreipiančiam asmeniui sudaroma galimybė išdėstyti prašymą raštu“, – skelbia tarnyba. 

Gyventojai ir verslo subjektų atstovai VMVT padaliniuose gali gauti ūkinių gyvūnų bei gyvūnų augintinių registravimo paslaugas. Tačiau susitikimui padaliniuose reikia registruotis iš anksto telefonais 1879 arba +370 5 242 0108.

Gyventojai padaliniuose taip pat galės palikti mėginius valstybės stebėsenos tyrimams. Tam nereikės laiko rezervuoti iš anksto, tačiau būtina tą padaryti asmenų aptarnavimo padalinio nustatytu darbu laiku.

Tie, kas konsultacijas nori gauti el. paštu, galės kreiptis vienu adresu info@vmvt.lt. Taip pat išlieka galimybė kreiptis į VMVT specialistus per sistemą E. pilietis, e. pristatymo sistemoje. 

Vienas VMVT veiklos prioritetų – verslo konsultavimas, supažindinimas su teisės aktų reikalavimais. Bet skelbiama, kad sudėtingesnės konsultacijos bus fiksuojamos ir perduodamos raštu. Tokias konsultacijas galima gauti el. paštu ir registruotu paštu.

Jau baigėsi pernai pradėti VMVT struktūriniai pokyčiai. Po pertvarkos išduoti leidimą ūkio subjekto veik-lai, nustatyti jo riziką bei kontrolės dažnumą, vykdyti šio subjekto kontrolę ir skirti nuobaudas patikėta atskiriems padaliniams,  pavaldiems skirtingiems vadovams. 

Ligšioliniai 10 teritorinių departamentų apjungti į 6 stambesnius teritorinius padalinius: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus. 

Tarnybos Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad Ukmergėje esantis VMVT asmenų aptarnavimo padalinys (vadinosi VMVT Ukmergės skyriumi), esantis Sodų g. 15, paslaugas gyventojams teiks nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 8–17 val., o penktadienį – 8–15.45 val.

Dėl gyvūnų registravimo paslaugų reikia registruotis iš anksto anksčiau nurodytais telefonais. Priduodant mėginius, išankstinės registracijos nereikia.

Taip pat viešųjų ryšių skyrius informavo, kad struktūros keitimo etape viena iš prievolių buvo pranešti darbuotojams apie pareigybės naikinimą, kadangi keičiami teritorinių padalinių, skyrių, pareigų pavadinimai, funkcijos. Visiems darbuotojams buvo įteikti siūlymai užimti naujas pareigas arba informaciniai pranešimai, kad yra keičiamas skyriaus pavadinimas. Darbuotojai, kurie nesutiko su įteikiamais pasiūlymais, buvo atleidžiami įstatymų numatyta tvarka.

„Iš visų 952-iejų VMVT darbuotojų, su įteiktais pasiūlymais toliau tęsti darbą VMVT nesutiko 50. VMVT Ukmergės skyriuje dirbo 5 darbuotojai. Iš jų su pasiūlymu užimti naujas pareigas nesutiko ir buvo atleistas vienas“, – informavo tarnyba.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *