Prie vairo sustabdyta neblaivi savivaldybės tarybos narė: „Labai dėl to gailiuosi“

Prie vairo sustabdyta neblaivi savivaldybės tarybos narė: „Labai dėl to gailiuosi“ /

Vasario 8 d., apie 14 val., Vidiškių seniūnijos Dukstynos kaime sustabdytas automobilis „Volvo S60“, kurį vairavo neblaivi vairuotoja (gim. 1987 m.).

Paaiškėjo, kad tai – Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narė konservatorė Agnė Balčiūnienė. Moteriai nustatytas sunkus – 2,78 prom. – girtumas.

Praėjusios kadencijos Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja, buvusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų skyriaus pirmininkė, tarybos narė A. Balčiūnienė šiuo metu užima Antikorupcijos komisijos pirmininkės pareigas. Kaip tik tą dieną 15 val. turėjo vykti šios komisijos posėdis.

Pirmininkė, kuriai likus valandai iki posėdžio buvo nustatytas sunkus girtumas, turėjo pasisakyti dėl komisijos pavaduotojo kandidatūros siūlymo bei pateikti Antikorupcijos komisijos 2023 m. veiklos ataskaitą.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Ukmergės skyriaus pirmininkas Giedrius Auglys sako, kad bendrapartietės išgėrinėjimai nebuvo naujiena.

Pasakojo, kad dar praėjusių metų rudenį dėl tų priežasčių jos narystė partijoje buvo suspenduota metams laiko. „Ne kartą ir ne du bandėm padėti, davėm šansą, raginom susitvarkyti problemas. Labai smerkiu tokį poelgį“, – kalbėjo skyriaus vadovas.

Jo teigimu, iš Antikorupcijos komisijos pirmininkės pareigų A. Balčiūnienė bus pašalinta. „Mano galva, turėtų atsisakyti ir tarybos nario pareigų“, – sakė G. Auglys.

Su A. Balčiūniene telefonu iš pradžių susisiekti nepavyko, tačiau antradienį politikė pati perskambino redakcijos telefonu. Sakė šiuo metu esanti Vilniuje, gydymo įstaigoje – Ąžuolyno klinikoje.

Moteris sako labai apgailestaujanti dėl to, ką padarė. „Labai atsiprašau visų. Nenorėčiau prarasti tarybos nario mandato, nors galbūt tai ir neišvengiama“, – kalbėjo ji, sunkiai rinkdama žodžius. Paaiškino, kad gydymo metu bendravimas telefonu bus ribojamas.

Priminsime, kad nuo 2017 metų įsigaliojo įstatymų pataisos, kuomet asmeniui, vairuojant transporto priemonę, nustačius jo kraujyje esant daugiau nei 1,5 promilės alkoholio, jam taikoma nebe administracinė, o baudžiamoji atsakomybė, t. y. laikoma, kad asmuo padarė nusikaltimą.

Už tai asmenys baudžiami bauda, kurios dydis gali siekti nuo 1 900 Eur iki 76 000 Eur, arba areštu (15–90 parų), arba laisvės atėmimu iki vienų metų.

Negana to, jog pažeidėjui yra paskiriama viena iš aukščiau nurodytų bausmių, jis įgyja teistumą, teismas taiko ir vieną arba kelias baudžiamojo poveikio priemones – draudimą vairuoti transporto priemones nuo 1-ų iki 5-erių metų bei automobilio konfiskavimą arba konfiskuotino turto vertę atitinkančios pinigų sumos išieškojimą.

 

Etikos sargai nagrinės dviejų politikų elgesį

Šią savaitę vyks Ukmergės rajono savivaldybės tarybos Etikos komisijos posėdis, kuriame bus nagrinėjamas dviejų savivaldybės tarybos narių elgesys.

Pirmasis numatytas klausimas – dėl visuomenės informavimo priemonėse paskelbtos informacijos apie savivaldybės tarybos narės Agnės Balčiūnienės galimai padarytą teisės aktų reikalavimų pažeidimą.

Antrasis klausimas, kurį nagrinės etikos sargai, – dėl visuomenės informavimo priemonėse paskelbtos informacijos apie savivaldybės tarybos nario Romo Pivoro galimai padarytą teisės aktų reikalavimų pažeidimą.

„Ukmergės žiniose“ jau skelbėme, kad A. Balčiūnienė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai) vasario 8 d., apie 14 val., kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, ties Dukstynos kaimu, buvo sustabdyta prie vairo neblaivi. Moteris vairavo automobilį „Volvo S60“. Jai nustatytas 2,78 promilės girtumas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Romas Pivoras į etikos sargų nemalonę pateko po to, kai nuotoliniu būdu buvo prisijungęs vykusiame Kontrolės komiteto posėdyje. Tačiau paaiškėjo, kad tuo metu, kai vyko posėdis, sausio 24 dieną, Ukmergės politikas dalyvavo sostinėje vykusioje žemdirbių protesto akcijoje.

Etikos komisijos, kuriai vadovauja Giedrius Auglys, posėdis numatytas trečiadienį, vasario 28 d.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *