Vepriai vilios konferenciniu turizmu

Vepriai vilios konferenciniu turizmu / Už projektines lėšas įsigyti nauji baldai.

Veprių mokykla-daugiafunkcis centras nuo vasario pradėjo teikti konferencinio turizmo paslaugas. Naujovių imtasi įgyvendinant pagal vietos plėtros strategiją finansuojamą projektą, kurio bendra vertė siekia per 73,8 tūkst. eurų.

Veprių miestelyje esančioje stovyklavietėje vasarą vyksta vaikų stovyklos, o ne sezono metu teritorija ir patalpos neišnaudojamos. „Pavasaris, ruduo yra tinkamas metas įmonių rengiamoms konferencijoms, seminarams, mokymams“, – sakė įstaigos projektų koordinatorė Erika Buikauskienė.  Tad ir buvo parengtas projektas, skirtas įveiklinti stovyklą ne sezono metu, joje įrengiant konferencinio turizmo centrą.

Projektui „Veprių miestelio bendruomeninio verslumo skatinimas įveiklinant Veprių stovyklą“ įgyvendinti skirta 50 tūkst. Eur pagal VVG programą. Iš rajono biudžeto skirta 23,8 tūkst. Eur.

Už skirtą paramą jau įsigyta 12 šildymo įrenginių oras-oras, kavos aparatas, 30 konferencinių stalų bei kėdžių, kino salės garso įrangos komplektas, ovalios salės hibridinės įrangos komplektas, 6 lauko baldų komplektai ir kitų daiktų. Nuo vasario bandomajam laikotarpiui įdarbinta ir specialistė.

„Esame ne tik nuostabios gamtos apsuptyje, upės ir ežero draugijoje, Veprių Kalvarijų kelyje, lankomų gamtos objektų kaimynystėje, bet turime puikų internetinį ryšį, konferencinius baldus, konferencinę vaizdo bei garso įrangą, lauko terasą, kuriuos sezono metu smagu išnaudoti darbui grupėse ar poilsiui po mokymų“, – pasakojo E. Buikauskienė.

 Veprių mokykla-daugiafunkcis centras teikia stovyklos paslaugas, įvairias edukacines, temines stovyklas vaikams ir paaugliams, turi nuolatinių klientų, čia vyksta sporto renginiai, sąskrydžiai.

„Atsižvelgiant į veiklos sezoniškumą, pakankamą personalo kiekį nusprendėme plėsti įstaigos veiklą ir, šiek tiek atnaujinus turimą įrangą, teikti konferencijų organizavimo paslaugą“, – dėstė projektų koordinatorė.

Šis modelis pasirinktas dėl to, kad Vepriai pritraukia daug lankytojų, ypač vasarą. Čia nemažai kaimo turizmo sodybų, kurios teikia apgyvendinimo paslaugas.

„Siekdami pritraukti daugiau žmonių, nusprendėme vystyti Lietuvoje vis dar naują konferencinio turizmo paslaugą.

Tam turime dideles patalpas ir iki 70 miegamųjų vietų bei patrauklią teritoriją“, – pasakojo E. Buikauskienė.

Įgyvendinant projektą Veprių mokykla-daugiafunkcis centras veiks pagal socialinio verslo modelį.

Žadama, kad iš ekonominės veiklos gautas pelnas arba didžioji jo dalis bus investuojama į bendruomenės gerovę bei įstaigos paslaugų plėtrą.

„Iš ekonominės veiklos gautas pelnas bus taip pat investuojamas į tolimesnę konferencijų centro plėtrą, siekiant sukurti daugiau darbo vietų miestelio gyventojams“, – aiškino koordinatorė.

Pasak jos, iniciatyvinė grupė išanalizavo veiklos galimybes ir konstatavo, kad konferencijų centro paslaugų rinka yra perspektyvi. Siekiant įtraukti daugiau verslininkų, į paslaugų paketus bus įtraukti ir turistiniai maršrutai.

Pradedant vykdyti veiklą, buvo numatyta įdarbinti Konferencijų centro administratorių, turintį patirties ir išsilavinimą turizmo bei renginių organizavimo srityje. Įstaiga įsipareigoja sukurtą darbo vietą išlaikyti ne mažiau nei 3-ejus metus.

Verslas bus vykdomas pagal patvirtintą kainoraštį, siūlant tris skirtingus paslaugų paketus: konferencijų organizavimo dienai, jų rengimo su apgyvendinimo arba su turistinio maršruto paslaugomis.

Kur investuos gautą pelną, jei tokio turės, žada spręsti kartu su mokyklos bendruomene ir projekto partneriais.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *