Aptarė bendros veiklos rezultatus

Aptarė bendros veiklos rezultatus / Priešgaisrinės tarnybos vadovų susitikime.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas praėjusią savaitę susitiko su rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktoriumi Rimvydu Lukošiumi.

Vadovai aptarė abiejų tarnybų bendros veiklos rezultatus, numatė veiklos kryptis.

D.Vyšniauskas apžiūrėjo Pabaisko ugniagesių komandos patalpas, gaisrinę techniką, įrangą. R. Lukošius svečiui pristatė pernai įsigytą gaisrinį automobilį „Iveco“. Pasidžiaugė, kad tai – ketvirtas automobilis, įsigytas iš savivaldybės skiriamų lėšų.

Jame yra visa tai, ką reikia turėti ugniagesiui gelbėtojui atliekant gesinimo ir pirminius gelbėjimo darbus. Automobilyje yra privalomas kiekis įvairaus skersmens gaisrinių žarnų, jis aprūpintas elektros generatoriumi su incidento vietos apšvietimo įranga, akumuliatorine gelbėjimo įranga, gaisriniu siurbliu, plūduriuojančiu vandens paviršiumi, motorine žolės gesinimo įranga, kvėpavimo organų apsaugos aparatais, radijo ryšio ir navigacijos sistemomis.

Automobilyje sumontuotas kombinuotas (normalaus ir aukšto slėgio) gaisrinis siurblys. Automobilis turi 2 500 litrų vandens ir 100 litrų putokšlio talpas, aprūpintas didelio vandens našumo lafetiniu švirkštu.

Šiuo metu dviejose ugniagesių komandose į incidentus išvykstama sovietiniais gaisriniais automobiliais. Ugniagesiai tikisi, kad netolimoje ateityje tarnyboje bus eksploatuojami vien tik europietiški automobiliai.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *