„Erasmus+“ projekte – apie informacines technologijas

„Erasmus+“ projekte – apie informacines technologijas / Projekto dalyviai viešėjo savivaldybėje. Chrisijos Kvietkauskienės nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybėje viešėjo „Erasmus+“ projekto „Privalome teisingai naudotis informacinėmis technologijomis“ dalyviai – mokytojai iš Turkijos ir Lenkijos bei Ukmergės Užupio pagrindinės mokyklos.

Svečius priėmė rajono vadovai. Buvo parodytas trumpas filmas apie Ukmergę, pakalbėta apie svečių planus, įteiktos prisiminimo dovanos.

Viešnagės Lietuvoje metu projekto dalyviai lankėsi Užupio pagrindinėje mokykloje, kur stebėjo vykstančias pamokas ir veiklas. Taip pat apžiūrėjo miesto lankytinas vietas, vyko į Taujėnų dvarą, apsilankė Molėtų krašte, Trakuose bei Vilniuje.

„Erasmus+“ programų projektas „Privalome teisingai naudotis informacinėmis technologijomis“ skirtas mokytojų veiklos tobulinimui.

Pirmasis jo susitikimas įvyko 2022 metų birželį Lenkijoje. Į jį vyko 7 Užupio pagrindinės mokyklos atstovai. Susitikime aptarta STEM naudojimo įvairių dalykų pamokose tema (STEM – tai ugdymo modelis, kuriame gamtos mokslai, technologijos, inžinerija, kūrybiškumas ir matematika naudojami mokinių gebėjimų, bendradarbiavimo ir kritinio mąstymo tobulėjimui).

Antrasis projekto susitikimas vyko 2023 metų sausį. Užupio pagrindinės mokyklos komanda vyko į Turkiją, kur stebėjo įvairių mokomųjų dalykų pamokas, naudojant informacines technologijas, parodant, kad jų naudojimas daro teigiamą įtaką mokymosi motyvacijai. Dalyviai taip pat turėjo galimybę patys išbandyti naujas technologijų programas.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *