Samarietės padėkojo už palaikymą bei pagalbą

Samarietės padėkojo už palaikymą bei pagalbą / Samarietės rankų darbo dovaną įteikė rajono merui.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės rajono savivaldybėje apsilankė Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) Ukmergės skyriaus pirmininkė Jolita Stankaitienė ir skyriaus valdybos narė Janina Vaskelienė. Viešnias priėmė rajono meras Darius Varnas.

Samarietės pristatė 1998 metais įkurto ir 20 aktyvių narių turinčio mūsų skyriaus veiklą, svarbiausius darbus, padėkojo savivaldybei ir jos buvusiems bei esamiems vadovams už palaikymą bei pagalbą, už veiklai suteiktas patalpas Ukmergės meno mokyklos Dailės skyriaus pastate, Klaipėdos gatvėje.

„Lietuvos samariečių bendrija yra įsikūrusi nuo 1992 metų sausio 25 d., turi 19 skyrių, kuriuose yra per 1 000 narių. Nors per tuos dešimtmečius keitėsi organizacijos teikiamos paramos ir pagalbos formos, mes vis tiek išlikome. Esame išskirtiniai tuo, kad 100-u procentų esame savanoriai nuo pat LSB įsikūrimo. Ir tuo labai didžiuojamės. Visi turime pagrindinius darbus, o samariečių veikla mums kaip hobis“, – kalbėjo J. Stankaitienė.

Seimo sprendimu, nuo 2020 m. sausio 25-oji paskelbta Lietuvos samariečių bendrijos diena. Pasak viešnios, minint šią dieną visi šalies samariečiai prisimena pagrindinius savo rėmėjus, pagalbininkus ir globojamus žmones. Ukmergiškiai samariečiai buvo numatę apsilankyti 15-oje vietų.

Rajono merui D. Varnui samarietės įteikė dovanų – vėjo malūnėlį, kad suktųsi ir toliau keliautų gerumas, rankų darbo šlepetes su išsiuvinėtais inicialais, tvaraus plastiko dėžutę sveikiems pusryčiams.

LSB – tai visuomeninė labdaros organizacija, vykdanti socialines, globos, paramos, integracijos, psichologinės reabilitacijos, dienos centrų ir kitas programas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *