José Mourinho nustebino pasiektais žaidimų menininko įgūdžiais

José Mourinho nustebino pasiektais žaidimų menininko įgūdžiais /

Kiekvienam futbolo fanui, ar tiesiog futbolo mylėtojui, ar profesionaliam futbolo žaidėjui, taip pat kiekvienam futbolo lažybų mėgėjams – net Lietuvos lošėjams, kurie dalyvauja sporto lažybos, vardas Jose Mourinho neatsiejamas nuo sėkmės. Jis yra tas žmogus, kuris orkestruoja išskirtinius pasiekimus lyderiaujantiems futbolo klubams, tokiems kaip „Chelsea“, „Porto“, „Real Madrid“, „Inter Milan“, „Manchester United“ ir dabar „Roma“. Jis yra tas žmogus, kuris veda savo žaidėjus į pačią viršūnę, su savo unikaliu, kūrybišku, pragmatišku, rezultatų siekimu ir charizmatišku lyderystės stiliumi, kuris, vis dėlto, kartais jį pavertė sulaukiančiu daug visuomenės kritikos. Jis yra tas žmogus, apie kurį visi kalba, kada kalbama apie talentą ir žaidimo meistriškumą futbole.

Josė Mourinho vėl pateko į sporto naujienų antraštes 2023 metų pabaigoje, kai jis buvo užfiksuotas kameros, kada perdavė raštelį pagalbininkui, kuriame buvo surašyti taktiniai nurodymai jo vartininkui Rui Patricio, vykstančiame Romos ir Fiorentinos susitikime. Patricio gavo užrašą, užtruko keletą momentų perskaityti nurodymus ir grąžino jį pagalbininkui!

Tačiau sustokime… leiskime sau keletą momentų apmąstyti tai patys!

Jų paskutinėse rungtynėse prieš Fiorentiną, Roma liko su 9 žaidėjais po to, kai Nicola Zaleski ir Romelu Lukaku buvo pašalinti iš žaidimo atitinkamai ties 64-aja ir 87-aja minute, norėdami gauti dar vieną tašką. Bandydamas visomis pastangomis išgelbėti komandą Mourinho pasitelkė savo žinomas žaidimo menininkystės priemones, taip patvirtindamas visų įtarimus dėl savo unikalaus vadovavimo požiūrio.

Manant, kad vienintelis būdas apsaugoti Romą nuo priešininkų buvo strateginis plano pakeitimas paskutinę minutę, jis sugalvojo idėją perduoti užrašą Patricio per pagalbininką ir užsitikrinti, kad jo taktika suveiks kaip stebuklas Romai. Nepaisant rezultato, jį reikia pagirti. Jis buvo labai kūrybingas ir pasiryžęs pasiekti tai savuo būdu.

Na, tai yra Josė Mourinho. Ir dažnai tai buna vieno žmogaus show.

Spektaklis su neįtikėtinu talentu, unikalia vadovavimo kompetencija ir, svarbiausia, neįtikėtinu pasiryžimu laimėti. Jis charizmatiškas visais būdais, kuriuos gali turėti vadovas. Žinomas kaip „Special One”, jis sudrebino futbolo pasaulį, nuo tada, kai pradėjo vadovauti „Chelsea” ir paskelbė savo planus.

Pirmojoje spaudos konferencijoje jis save pristatė kaip „Special One”, pravarde, kuri naudojama beveik visada kalbant apie Portugalijos trenerį. Ir tiesa ta, kad ši pravardė jam puikiai tinka. Jis nuvedė „Chelsea” į viršūnę, padėdamas klubui laimėti iš viso aštuonis trofėjus dvejose savo treniravimo laikotarpiose klubui.

Ir tai ne tik „Chelsea”. Mourinho yra vienintelis treneris, kuris laimėjo visus didžiuosius Europos trofėjus ir vienintelis žmogus, vedęs tiek daug skirtingų klubų link sėkmės.

Nepaisant jo talento ir charizmatiško vadovavimo, Mourinho dažnai tampa naujienų objektu dėl savo gana keistų sprendimų ir abejotinų taktikų. Pavyzdžiui, prašydamas Alonso ir Ramos pašalinimo iš aikštelės, kai Real Madrid keliavo link 2010 m. UEFA Čempionų lygos pergalės. Staigiai abu žaidėjai buvo paprašyti tai padaryti, kad per atrankos etapus jie išsaugotų savo „clean sheet”.

Mourinho absoliutus įsipareigojimas siekti pergalių šiuo metu jau garsėja savo legenda. Jo nevykes planas pasislėpti skalbyklos krepšyje 2005 m., kad išvengtų šoninės nuobaudos, tuo pačiu metu galėdamas likti šalia savo žaidėjų ir galbūt duoti jiems nurodymus per pagalbinį trenerį Rui Faria per ausines. „Chelsea” žaidė prieš „Bayern Munich” – varžybos, kurios turėjo sukelti didelį žiūrovų susidomėjimą ir lazybos įtaką kiekvienai lažybos svetainei tačiau visi vis labiau domėjosi, kaip pasielgs Mourinho. Ir visų nuostabai jis nusprendė žaisti slėpynių persirengimo kambariuose ir pasislėpti skalbynių krepšyje.

Paskutiniu metu visuomenė sužinojo, kaip Mourinho pasinaudojo tuo, kad puikiai išmanė taisykles bei arbitravimo smulkmenas, kurios gali padaryti didžiulę skirtumą. Džonas Terry atskleidė, kad portugalų treneris jam ir Gary Ghaill pasakė, kad, kai kamuolys patenka į baudos aikštelę, jie turi nukristi, nes, jeigu abu žaidėjai yra žemai, jie negali išeiti iš žaidimo. Netgi teisėjas nebuvo susipažinęs su šia taisykle, todėl Mourinho sukėlė jam galvos skausmą, tuo metu vairuodamas savo komandą ten, kur jis planavo nuo pat pradžių!

Na, tai yra Jose Mourinho. Absoliuti sportinio išmanymo apraiška, lydimas beprecedenčio kūrybiškumo, ginčytinų taktikų ir tvirto atsidavimo futbolui!

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *