Akcijos metu surinkta rekordinė pinigų suma

Akcijos metu surinkta rekordinė pinigų suma /

Baigėsi Ukmergės kultūros centro kartu su LIONS klubu organizuota labdaros ir gerumo akcija „Baltas angelas“. Surinkta rekordinė 15 091 Eur suma, kuri skirta onkologine liga sergančio Majaus šeimai.

Mažajam Majui per antrąjį gimtadienį buvo diagnozuota ūminė limfoblastinė leukemija. Berniukas jau beveik pusę metų kovoja su šia liga. Santaros klinikose jam taikoma chemoterapija. Grįžus į namus tarp chemoterapijų reikalinga reabilitacija, organizmo atstatymas. Šeima patiria dideles išlaidas, perkant papildomus vaistus bei specialistų paslaugas, kurių prireikia namuose, tad parama išties labai svarbi.

Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė sakė, kad 15 091 Eur yra bendra į banko sąskaitą bei grynaisiais paaukotų pinigų suma. Paramos perdavimo procedūra paprasta – grynieji pinigai įnešami į aukojimui skirtą LIONS klubo banko sąskaitą, o tada visa suma – šeimai.

Ši akcija, kasmet rengiama prieš Kalėdas, buvo jau 18-oji. R. Graužinienė prisiminė, kad pirmaisiais metais buvo surenkami keli tūkstančiai tada dar litų. „Ilgainiui  parama augo. Pernai, surinkę per 12 tūkstančių, džiaugėmės rekordine suma, bet šiemet ji viršijo 15 tūkstančių. Tokios sumos dar niekada nebuvome surinkę.“

Labdaros ir gerumo akcijos „Baltas angelas 2023“ rėmėjai: Ukmergės rajono savivaldybė, savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius, rajono vartotojų kooperatyvas, kultūros centras, UKC mišrus choras „Vyturys“, Meno mokykla, Socialinių paslaugų centras, rajono policijos komisariatas, Ukmergės šeimos centras, bendrovės „Lidanava“, „Transresta“, „Poppri“, lopšeliai-darželiai „Saulutė“, „Eglutė“, „Nykštukas“, Užupio pagrindinė mokykla, Veprių mokykla-daugiafunkcis centras, grupiniai namai „Vingis“, greitosios medicinos pagalbos kolektyvas bei gausus būrys geros valios žmonių.

Klausiant, kas aktyviau remia – pavieniai asmenys, ar įmonės, R. Graužinienė sakė, kad tiksliai atrinkti, kas kiek aukoja neįmanoma. Pasak jos, renkant pinigus grynaisiais, vieni nori aukoti anonimiškai, kiti jaučiasi saugiau, kai yra įrašomi į aukotojų sąrašą. Į sąskaitą taip pat gali būti vieno asmens vardu pervedama grupės asmenų auka.

„Dėkojame visiems prisidėjusiems prie šios akcijos. Žmonių parama, sušildyta gerumo, tapo didele vertybe ne tik onkologine liga sergančiam Majui, bet ir mums, organizatoriams“, – sakė R. Graužinienė.

Kiekvienam aukotojui už gerumą dėkoja ir Majaus šeima – berniuko mama Oksana parašė padėkos laišką.

Pasiteiravus, ar palaikomas ryšys su ankstesniais metais paremtomis šeimomis, direktorė sakė, kad atgalinis ryšis yra retas. Kontaktus turi beveik visų.  Žino, kad tikrai yra sėkmės istorijų. Pernai paremto vaiko mama atsidėkojo padovanodama žaisliukų.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *