Spigino šaltis: didžiausias džiaugsmas – mokiniams

Spigino šaltis: didžiausias džiaugsmas – mokiniams / Gedimino Nemunaičio nuotr. Spigina šaltis.

Pirmadienio rytą Ukmergėje spigino 26-ių laipsnių šaltis.

Mokiniai džiaugėsi viena diena pailgėjusiomis atostogomis, mat pirmadienį jie turėjo grįžti į mokyklas po dviejų savaičių kalėdinių atostogų.

Pastarosios naktys Rytų Lietuvoje – pačios šalčiausios šią žiemą, ir nedaug trūko iki pastarųjų metų šalčio rekordo – paskutinį kartą dar šalčiau Lietuvoje buvo 2021 m. vasario mėnesį kuomet Ukmergėje atšalo iki –28,4 °C.

Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas informavo, kad yra bendra nuostata, kuria vadovaujantis, jei oro temperatūra nukrinta iki 20-ies laipsnių šalčio ar žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir 5-ų klasių mokiniai. Jeigu oro temperatūra yra 25 laipsniai žemiau nulio, į mokyklą gali neiti ir kitų klasių mokiniai.

„Atskirai atsiklausti mokytojų nereikia. Sprendimą, išleisti ar neišleisti vaiko į mokyklą, priima tėvai. Tačiau praktika šiek tiek kitokia. Mokytojai glaudžiai bendradarbiauja su tėvais, yra pokalbių grupės, elektroninis dienynas, ir tėvai teiraujasi, ką daryti. Mokytojams nelengva visiems atsakyti“, – kalbėjo V. Kalinas.

Skyriaus vedėjas patikino, kad, tėvams atvežus vaikus į ugdymo įstaigą, jų priežiūra, maitinimas ir ugdymo procesas bus užtikrintas. „Mokytojams yra darbo diena, ir net ir vienam vaikui atėjus su juo bus dirbama – ne nauja tema, bet kartojimas“, – sakė V. Kalinas. Pirmadienio prognozė rodė, kad šaltis atlėgs.

Ateityje, jeigu šalčiai užsitęstų, yra galimybė organizuoti hibridinį (tiesioginį ir nuotolinį) mokymą, panaudojant turimas technologijas“, – sakė skyriaus vedėjas.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *