Gautas naujas neįgaliesiems vežti pritaikytas mikroautobusas

Gautas naujas neįgaliesiems vežti pritaikytas mikroautobusas / Dainiaus Vyto nuotr. Prie Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos durų – naujas „Ford Transit“.

Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga nuo šiol naudosis nauju neįgaliesiems vežti pritaikytu mikroautobusu „Ford Transit“.

Jis įsigytas Ukmergės rajono vietos veiklos grupei (VVG) įgyvendinant projektą „Pavėžėjimo paslaugos socialinės atskirties mažinimui Ukmergės rajone“, kurio partneriu yra rajono savivaldybės administracija. 

„Tikiuosi, kad, turėdama specialiai pritaikytus automobilius, neįgaliųjų bendruomenė taps savarankiškesnė, galės labiau pasirūpinti žmonėmis, kuriems transporto paslaugos labai reikalingos“, – sakė rajono meras Darius Varnas, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkei Daliai Unikienei įteikdamas naujos transporto priemonės raktelius.

M1 klasės mikroautobusas turi 8-ias sėdimas vietas bei talpina 2 neįgaliųjų vežimėlius ir keltuvą. „Ford Transit“ viešųjų pirkimų būdu už daugiau nei 59 tūkst. Eur nupirktas iš UAB „Ridvija“. Iš šios sumos 35 tūkst. Eur paramą skyrė Europos žemės ūkio fondas kaimo plėtrai, o 24 tūkst. 390 Eur – Ukmergės rajono savivaldybė.

„Šis pirkinys – tai mūsų veik-los įvertinimas ir pati geriausia dovana, artėjant gruodžio 3-iajai, Tarptautinei neįgaliųjų dienai. Naujuoju automobiliu naudosis rajono kaimuose gyvenantys neįgalieji ir socialiai pažeidžiami asmenys, kuriems dar nėra nustatytas neįgalumas. Visiems jiems yra labai sudėtinga arba tiesiog neįmanoma pasiekti gydymo įstaigas viešuoju transportu. Tie žmonės bus vežami pas Ukmergėje ir kituose miestuose dirbančius medikus – atlikti dializių, tyrimų, operacijų, konsultuotis“, – sakė D. Unikienė.

Naujasis „Ford Transit“ – antras Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos mikroautobusas. Iki šiol organizacija naudojosi 2016 metais Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skirtu „Ford Transit Custom“, turinčiu vieną vietą neįgaliojo vežimėliui ir nuovažas, o ne keltuvą.

„Pavėžėjimo paslaugos poreikis – didžiulis, be jos dar teikiame ir pagalbos į namus paslaugą seniūnijose. Su vienu mikroautobusu jau nebespėjame ir visko neaprėpiame. Vidutiniškai per mėnesį mūsų turimu mikroautobusu važiuoja po 20–30 neįgaliųjų, kai kurie iš jų ir ne po kartą. Šia paslauga naudojasi visi rajono neįgalieji, ne tik mūsų sąjungos nariai“, – teigė apie 400-us narių vienijančios Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos vadovė.

Pasak jos, vairuoti naująjį „Ford Transit“ įdarbintas žmogus iš socialiai pažeidžiamos grupės (turi negalią).

 Šia žinia pasidalino Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *