Ukmergės rajone ketinama įrengti NATO sąjungininkams reikalingą infrastruktūrą

Ukmergės rajone ketinama įrengti NATO sąjungininkams reikalingą infrastruktūrą /

BNS paskelbė, kad Ukmergės rajone ir Šiauliuose ketinama įrengti NATO sąjungininkams reikalingą infrastruktūrą.

Apie tai BNS informavo Krašto apsaugos ministerija. Šias teritorijas Vyriausybė dar turi įtraukti į karinės infrastruktūros, reikalingos priimančiosios šalies paramai užtikrinti, sąrašą. Ukmergės rajone infrastruktūra susijusi su Vokietijos į Lietuvą perkeliamais kariais, tačiau ministerija nedetalizuoja, kas konkrečiai čia bus įrengta. „Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje planuojama statyti Lietuvoje dislokuotiems NATO sąjungininkų kariniams vienetams skirtus specialiosios paskirties pastatus ir kitus inžinerinius statinius“, – rašoma komentare.

„Šiuo metu vyksta diskusijos su partneriais, tariamasi su jais dėl sąlygų, tad daugiau informacijos šiuo metu dar pateikti negalime“, – teigiama jame.

Pranešama, kad Šiaulių teritorijoje bus kuriama karinė infrastruktūra, skirta Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje dislokuotų sąjungininkų aviacinių pajėgumų saugumui užtikrinti ir priimančiosios šalies paramos funkcijoms vykdyti.

Reaguodamas į Rusijos invaziją Ukrainoje, Berlynas įsipareigojo į Lietuvą iki 2027-ųjų perkelti karių brigadą, o Lietuva pažadėjo paruošti tam reikalingą infrastruktūrą.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *