„Gimnazija – namai, esate jos dalis“

„Gimnazija – namai

Lapkričio 10-ąją paminėta Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos 105-erių metų sukaktis. Šventę organizavusi mokyklos bendruomenė į renginį pakvietė absolventus bei buvusius mokytojus. 

Gimnazijos gimtadienio išvakarėse į mokyklą rinkosi pirmų ir antrų klasių gimnazistų komandos kartu su tėvais ir mokytojais žaisti protmūšį. Jų laukė klausimai apie gimnaziją, Antaną Smetoną, Ukmergę ir Lietuvą.

Šventinę dieną gimnazistai pasipuošė tarpukario stiliaus rūbais ar akcentais.

Šventė prasidėjo vėliavos pakėlimo ceremonija, gimnazijos himnu bei Smetonos (mokytojas – Kastytis) ir Smetonienės (mokytoja Dalia) kreipimusi į gimnazijos bendruomenę. Tada visi kartu apkabino gimnazijos rūmų pastatą.

Prisiminimais apie mokymąsi gimnazijoje, studijas, darbinę veiklą dalinosi gimnazijos absolventai Sigitas Lobė, Marius Čižiūnas, Dominykas Kupčinskas, Karolis Sakalauskas, Liudas Ališauskas, Giedrius Simonavičius, Odilija Murauskaitė, Modestas Alaunis, Simonas Kalesnykas, Asta Lukoševičienė, Simona Šalčiūnaitė, Titas Kumetaitis, Dominykas Pusvaškis, Rytis Jadzevičius, Osvaldas Bareikis, Kristina Mašalaitė. 

Pietums buvo surengtos bendruomenės smetoniškos vaišės. Stalas, prie kurio susėdo 400 žmonių, nusitiesė ilguose gimnazijos koridoriuose.

Vėliau buvo paskatinti ir įvertinti bendruomenės nariai – gimnazistai. Gimnazijos vizija pasirinkta ištrauka iš prezidento Antano Smetonos kalbos, pasakytos atidarant šiuos gimnazijos rūmus 1938 metais: „Ko laukia tauta iš savo jaunimo? Ji laukia, kad tikrai mokytųsi ir auklėtųsi, ir neštų šviesą savo kraštui.“

Padėkota klasių seniūnams, mokinių tarybos nariams, muzikuojantiems, šokantiems, dainuojantiems, renginius vedantiems, olimpiadose ir konkursuose prizines vietas pelniusiems gimnazistams.

Šventės metu gimnazistai bendruomenę sveikino šokiais ir dainomis.

Vėliau surengta mokytojų kolektyvo popietė su buvusiais kolegomis.

Buvę mokiniai kviesti pasivaikščioti po gimnaziją, pasimatyti su mokytojais ir auklėtojais, paskanauti torto. „Juk gimnazija – namai, net jeigu šiuo metu ir nebūnate su mumis, vis tiek esate jos dalis“, – sakė šventės rengėjai.

Sukaktį mininčios įstaigos direktorius Adolfas Girdžiūna pasakojo, kad šventei organizuoti buvo sudaryta darbo grupė. Pagrindinė idėjų siūlytoja buvo pavaduotoja ugdymui Justina Darulienė.

Išskirti, kuris šventės momentas buvo esminis, sunku. „Buvo daug veiklų – rytinis mokyklos pastato apkabinimas, absolventų sutikimas ir jų sėkmės istorijos, dabartinių mokinių pagerbimas, vakaronė su buvusiais kolegomis ir kitos. Svarbiausia, kad visas dalis vienijo šilta bendravimo atmosfera. Ta šiluma, vienybė, kurią mums pavyko sukurti, ir yra didžiausia vertybė“, – sakė direktorius.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

esate jos dalis“ / Antano Smetonos gimnazijos nuotr. Bendruomenę daina sveikino ir mokytojai.

esate jos dalis“ / Antano Smetonos gimnazijos nuotr. Bendruomenę daina sveikino ir mokytojai.

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *