Prieš išnuomojant nekilnojamąjį turtą: sėkmingos nuomotojo vadovas

Prieš išnuomojant nekilnojamąjį turtą: sėkmingos nuomotojo vadovas /

Pirmą kartą nuomojant savo nekilnojamąjį turtą gali būti tiktai neramu. Kad pirmoji nuomos sutartis būtų abipusiai maloni patirtis tiek jums, tiek būsimiems nuomininkams, kviečiame apmąstyti kelis žingsnius, kurių galbūt dar nespėjote atlikti.

Rinkos tyrimai ir konkurencinga kaina

Pirmiausia paskirkite laiko ir atlikite išsamų rinkos tyrimą, išanalizuodami dabartines nuomos tendencijas ir kainas jūsų kaimynystėje. Tai ne taip sunku kaip atrodo, tiesiog paieškokite kas dar nuomoja panašios būklės objektus netoliese. Taip žinosite realistišką, konkurencingą ir patrauklią savo nuomojamo turto kainą. Norint pritraukti gerus nuomininkus ir maksimaliai padidinti jūsų investicijų potencialą, svarbu rasti tinkamą pelningumo ir įperkamumo pusiausvyrą.

Dabartinė grindų būklė

Pradėti savo nuomojamo būsto vertinimą galite atidžiai apžiūrėdami kokia yra grindų būklę. Atkreipkite dėmesį į bet kokius nusidėvėjimo požymius, dėmes ar pažeidimus, kurie gali turėti įtakos bendram gyvenamosios erdvės patrauklumui ir patogumui. Jei jos atrodo nekaip, apsvarstykite galimybę pakeisti grindis, nes geros būklės kiliminė danga labai pakelia būsto vertę, o tokius būstus mielai nuomojasi rimti nuomininkai, kurie nekelia bėdų ir ilgai gyvena vienoje vietoje, todėl verta pasistengti!

Turto švara ir maži remontai

Kartais butą nuomoti galite taip kaip yra, bet kai kuriais atvejais verta apsvarstyti galimybę atlikti atnaujinimus, kurie padidintų bendrą jūsų nuomojamo būsto patrauklumą ir vertę. Investuokite į smulkų remontą, naujas dažų sluoksnis ar modernus šviestuvas nekainuos labai daug, o gali būti, kad tai labai pakels esamą būsto vertę. Kai kuriais atvejais remonto gali ir neprireikti, tačiau beveik visada praverčia profesionalus valymas. Savo namus pažįstate taip gerai, kad galimai net nepastebite kai kurių įsisenėjusios nešvaros salelių. Profesionalūs valytojai privers būstą spindėti, o tai padės naujiems nuomininkams įsikraustyti greičiau.

Teisiniai įsipareigojimai ir dokumentai

Nepasiduokite pagundai tiesios susitarti su nuomininkais. Susipažinkite su teisiniais įsipareigojimais ir dokumentais, reikalingais nuomojant. Kruopščiai peržiūrėkite dabartinius nuomos įstatymus, nuomos sutarčių šablonus ir esminius teisinius dokumentus. Kvalifikuoto nekilnojamojo turto specialisto patarimai gali būti itin vertingi, ypač jei turtą nuomojate pirmą kartą, todėl čia ne vieta taupyti, nes teisingai teisiškai pagrįsti dalykai ateityje gali sutaupyti daug pinigų ir nervų. Tas pats galioja ir būsto draudimui: pasikonsultuokite su patikimais draudimo paslaugų teikėjais, kad daugiau sužinotumėte apie draudimo rūšis, atitinkančias jūsų poreikius. 

Nuomininkų patikros ir atrankos procesas

Tik jūs sprendžiate kam nuomoti ar nenuomoti savo turimą turtą, todėl turite visas teises į griežtą nuomininkų patikrinimo ir atrankos procesą. Dažnai nuomotojai vengia žmonių su vaikais ar gyvūnėliais, tačiau tai ne visada pagrįsta: net jei didelis šuo sutapes sienas, jas greičiausiai vis tiek reiks perdažyti keičiantis nuomininkams. Vaikai dažnai laikomi kliūtimi iškeldinti nuomininkus, tačiau teisiškai čia susiduria lygiaverčiai turto savininko ir vaiko gerovės interesai. Būtent todėl geriau neatmesti nuomininkų remiantis šiais kriterijais, nes žmonės su vaikais ir gyvūnais dažniau yra ilgalaikės nuomos ir laiku mokamų mokesčių garantas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *