Geriausias būdas apsaugoti savo turtą – apsaugoti seifai

Geriausias būdas apsaugoti savo turtą - apsaugoti seifai /

Apsaugoti seifai daugeliui yra geriau žinomi kitokiu pavadinimu – šarvuoti seifai. Kol kas dar niekas neišrado efektyvesnio būdo saugoti didesnius pinigų kiekius, vertingus dokumentus, brangius daiktus ar kitokias vertybes. Daugelis paprieštaraus, jog geriausias būdas apsaugai  – vertingų daiktų apdraudimas. Nieks dėl to nesiginčija, tą tikrai verta daryti. Tačiau egzistuoja vienas bet. Daugeliu atvejų draudimo bendrovės imasi drausti daiktus ir vertybes tik tada, jei namuose yra seifas šiam turtui saugoti. Dar – draudimo sumos dydis tiesiogiai priklauso nuo esamo seifo patikimumo. Taigi, jeigu norite savo turtą apsaugoti užtikrintai ne tik nuo vagišių, bet ir nuo gaisro, jūsų namuose šarvuotas seifas turėtų būti vienas svarbiausių daiktų. 

Kuo pasižymi šarvuoti seifai 

Pirmiausia turite gerai apgalvoti, ką seife laikysite. Sakykim, ginklams saugoti jums bus tiesiog privalomi tie šarvuoti ar kitaip –  apsaugoti seifai.  To reikalauja LR įstatymai. Kur laikysite kitokį savo turtą ar svarbią informaciją – jau jūsų pasirinkimas. Žinoma, tinkamiausias būdas apsaugoti savo turtą – šarvuoti seifai. Jie yra labai universalūs, nes juos sumontuoti galima visur – namuose, darbovietėje ir kitose vietose, kur galima įsilaužti. 

Paprastai visi šarvuoti seifai yra sertifikuoti. Kiek seifas vertingas nusako nurodyto sertifikato tipas bei saugumo lygis. Skiriamos I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI saugumo klasės – kuo aukštesnė klasė, tuo seifas saugesnis.  Aišku dėl to skiriasi ir jų kaina. Tad jums verta įvertinti, kiek vertingas jūsų turimas turtas ir pasirinkti sau geriausiai  kainos ir kokybės santykį atitinkantį šarvuotą seifą. 

Kur geriausia montuoti apsaugotą seifą?

Daugelis galvoja, jog apsaugotas seifas ir taip saugus, tai kam dar jį kažkur tvirtinti. Patikėkite tai netiesa. Įgudę vagišiai moka iš namų ar net įmonių  išnešti patį seifą, o atidaryti jį jau gali sau saugioje aplinkoje savomis priemonėmis. Tad net šarvuotą seifą patariama montuoti prie grindų ar sienos. Taip pat galima ir balduose. Tik reikėtų  įvertinti, ar lentyna atlaikys seifo svorį, jei yra montuojamas ne ant grindų, o pavyzdžiui akių lygyje ant lentynos spintoje. Nepagailėkite laiko ir papildomų lėšų šiems niuansams ir būsite tikri, kad vagystės atveju seifo negalės išnešti net jei jo svoris yra palyginamai nedidelis.  Sakykim,  iki 100 kg.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *