Ateities vizijose – du nauji tiltai per Šventąją

Ateities vizijose – du nauji tiltai per Šventąją / Projektą pristatė jo vadovas architektas Evaldas Ramanauskas.

Ukmergės rajono savivaldybėje pristatyti miesto teritorijos bendrojo plano pakoreguoti sprendiniai.

Dokumente yra labai tolimų vizijų. Tarp jų – numatytas ne vienas, o net du nauji transportui skirti tiltai per Šventosios upę.

Vienas automobilių transportui skirtas tiltas numatytas aplinkkelio ribose, Žiedo gatvės tęsinyje. Apie jį jau kalbėta šimtus kartų.

Tačiau kitas – tikra staigmena.  Jis sujungtų Anykščių ir Draugystės gatves netoli miesto stadiono, kur dabar yra pėsčiųjų tiltas.

Plano sprendiniais numatyta plėsti pramonės zoną šiaurinėje miesto dalyje, prie aplinkkelio, o į šiaurės rytų pusę vystyti gyvenamąją zoną.

Dviem teritorijoms, esančioms tarp Gruodžio 17-osios, Jaunimo, Nuotekų ir Slėnio gatvių bei tarp S. Daukanto ir Gedimino gatvių (vadinamoji medelyno teritorija), bus skelbiami idėjų, kaip jas tinkamai pritaikyti visuomenės poreikiams, konkursai.

Taip pat numatytos naujos gatvės arba esamų tęsiniai.

Su parengtais sprendiniais spalio 24 d. vykusiame susitikime ukmergiškius supažindino projekto rengėjai – Kauno technologijų universiteto Architektūros ir statybos instituto atstovai bei projekto vadovas architektas Evaldas Ramanauskas.

Susitikime dalyvavę gyventojai išsakė pastabas ir abejones dėl numatomos gyvenamųjų namų plėtros prie stadiono, mažinant ten esančių žalių zonų plotus. Skeptiškai vertino ir planus šioje vietoje statyti transporto eismui skirtą tiltą.

Pristatyme aktyviai dalyvavę Miškų gatvės 33-iu numeriu pažymėto daugiabučio (jis stovi už PC „Norfa“, link miško) gyventojai kategoriškai nepritarė pro jų kiemą numatomam Miškų gatvės tęsiniui, sujungsiančiam šią gatvę su naujai atsirasiančia Mokyklos gatve.

Šio daugiabučio atstovai savivaldybei įteikė raštą su visų gyventojų parašais. Jame teigiama, kad gatvės tęsinio atsiradimas pablogins gyvenimo sąlygas: gatvė eis labai arti namo, kiemas taps pravažiuojamas, intensyvus automobilių srautas neišvengiamai kels nuolatinį triukšmą.

„Gal būtų tikslinga tiesti ne gatvę, o pėsčiųjų taką, kuriuo mokiniai galėtų eiti į „Šilo“ progimnaziją, o mikrorajono gyventojai juo pasiektų mišką? Šiuo metu jie tai daro, eidami mūsų kiemo šaligatviu bei per lauką pramintu takeliu. Ar tikslinga visą šią teritoriją apraizgyti keliais, nepaliekant žalių zonų, neįrengiant pasivaikščiojimams patogių takų?“ – rašoma minėtame rašte.

Gyventojai išsakė pastabas ir dėl automobilių parkavimo aikštelių prie Pivonijos mikrorajono daugiabučių, taip pat dėl didžiųjų prekybos centrų, gatvių tinklo ir kt.

Pasidomėjus apie planus statyti naują tiltą transportui ties stadionu, rajono savivaldybės meras Darius Varnas sakė, kad tai – labai tolimi planai ir net kažin ar bus įgyvendinti. „Šiuo metu visas dėmesys sutelktas į naują tiltą pietiniame aplinkkelyje“, – sakė meras.

Pasak jo, greičiausiai bus atsižvelgta ir į gyventojų pastabas dėl gatvės pratęsimo ties Miškų gatvės 33-iu namu, nes namas tikrai atsidurtų prie pat gatvės.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad į visus gyventojų paklausimus planuoja atsakyti raštu per 10 darbo dienų.

Vėliau miesto bendrasis planas bus teikiamas derinti įvairioms valstybinėms institucijoms. Po derinimo procedūrų, kurios gali užtrukti keletą mėnesių, dokumentas bus teikiamas tvirtinti savivaldybės tarybai.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *