Tarybos nariui talkins visuomeninė padėjėja

Tarybos nariui talkins visuomeninė padėjėja / Savivaldybės tarybos nariui V. Krikštaponiui talkins visuomeninė padėjėja A. Jokubynienė.

Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad rajono savivaldybės tarybos nariui Darbo partijos atstovui Vidmantui Krikštaponiui jo įgaliojimų laikotarpiu talkins visuomeninė padėjėja Angelė Jokubynienė.

Į šias pareigas ji paskirta nuo spalio 9 dienos. V. Krikštaponis – kol kas vienintelis iš šios kadencijos savivaldybės tarybos narių, turintis visuomeninę padėjėją.

„Būdamas Kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininku, gerai suprantu, kad veiksmų laukas yra gan platus tiek darbų apimtimi, tiek ir geografine prasme. Noriu dorai ir sąžiningai, maksimaliai naudingai mūsų rajono žmonėms atlikti man patikėtas pareigas.

Dirbdamas savo tiesioginį pedagogo darbą bei daug laiko skirdamas kultūrinei veiklai, negaliu fiziškai būti keliose vietose vienu metu, taip pat negaliu ir žinoti visko.

A.Jokubynienę į savo padėjėjas pasirinkau, norėdamas turėti daugiau patikimos informacijos apie tai, kas vyksta mūsų rajone, ir žinoti tendencijas kaimo plėtros reikaluose visos šalies mastu“, – teigė V. Krikštaponis.

2019–2023 metais rajono savivaldybės taryboje dirbusi Darbo partijos narė A. Jokubynienė šiuo metu eina Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos pirmininkės pareigas. Ji yra Nacionalinės bendruomeninių organizacijų tarybos, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos, Lietuvos vietos bendruomeninių organizacijų, Ukmergės rajono Vietos veiklos grupės (VVG) bei miesto VVG valdybų narė.

Pasak V. Krikštaponio, prasideda naujas bei labai aktualus kaimo bendruomenėms, seniūnijoms, kaimo gyventojams ir ūkininkams ES finansavimo laikotarpis. Jo vadovaujamam komitetui yra svarbu pritraukti investicijų ir pasinaudoti visomis galimybėmis.

Vietos savivaldos įstatymu nustatyta, kad savivaldybės tarybos narys turi teisę turėti visuomeninių padėjėjų, kurie teiktų jam konsultacijas, pasiūlymus ir kitą informaciją.

Visuomeniniu padėjėju gali būti pilnametis asmuo, kuris nėra tos savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas ar darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį. Visuomeniniu padėjėju negali būti asmuo, įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turintis neišnykusį teistumą, taip pat įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys.

Visuomeninių padėjėjų skaičius negali viršyti savivaldybėje įsteigtų seniūnijų skaičiaus.

Informacija apie asmenį, savivaldybės tarybos nario paskirtą jo visuomeniniu padėjėju, privalo būti nedelsiant paskelbiama savivaldybės interneto svetainėje ir joje skelbiama tol, kol asmuo eina šias pareigas.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *