Užbaigtas įgyvendinti vandentvarkos projektas

Autorius Ukmergės žinios
Užbaigtas įgyvendinti vandentvarkos projektas / Chrisijos Kvietkauskienės nuotr. Iš kairės – UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas

UAB „Ukmergės vandenys“ užbaigė įgyvendinti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą Nr. 05.3.2-APVA-R-014-01-0002 „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra ir rekonstravimas Ukmergės rajono savivaldybėje“.

2023 m. gegužės 11 d. Aplinkos ministro sprendimu Nr. D1-147 įgyvendinamam projektui buvo skirtas papildomas 191 550,45 Eur ES lėšų finansavimas.

Dar beveik tiek pat lėšų prie darbų finansavimo prisidėjo UAB „Ukmergės vandenys“. Papildomo finansavimo lėšomis Ukmergės mieste Pievų, Gėlių, Vilnius ir Šaltalankių gatvėse buvo nutiesta apie 0,21 km vandentiekio ir 0,85 km nuotekų tinklų, prie kurių sudaryta galimybė prisijungti 17-ai būstų. Taip pat buvo rekonstruoti vandens gerinimo įrenginiai, didinant jų pajėgumą, Deltuvos miestelyje ir Dainavos kaime. Įrengus naują infrastruktūrą gyventojams, bus sudarytos sąlygos naudotis švariu geriamuoju vandeniu ir centralizuota nuotekų sistema.

Atliktos investicijos prisidės prie Ukmergės rajono socialinės ir ekonominės plėtros, gyventojų gyvenimo kokybės gerinimo, sveikatos, aplinkos išsaugojimo.

Spalio 6 d. rajono savivaldybės meras Darius Varnas kartu su administracijos direktore Inga Pračkaile lankėsi UAB „Ukmergės vandenys“ nuotekų valykloje bei apžiūrėjo naujus vandens gerinimo įrenginius Deltuvoje.

UAB „Ukmergės vandenys“ inf.

Užs. Nr. 559

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *