„Vilkamirgės“ galerijoje – „Įrėminti debesys“

„Vilkamirgės“ galerijoje – „Įrėminti debesys“ / Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr.

„Vilkamirgės“ galerijoje veikia tapytojos, meno istorikės, ambasadorės prie Šventojo Sosto Sigitos Maslauskaitės-Mažylienės paroda „Įrėminti debesys“.

Eksponuojami paveikslai sukurti šiemet ir praėjusiais metais. Jie kalba apie palaimą kurti.

S.Maslauskaitė-Mažylienė gimė 1970 m. Vilniuje. Vilniaus dailės akademijoje baigė tapybos studijas. Bažnytinį paveldą studijavo Popiežiškajame Grigaliaus universitete Romoje. Dirbo Vilniaus arkivyskupijos menotyrininke, dėstė Vilniaus universiteto Religijos studijų ir tyrimų centre.

2009 m. S. Maslauskaitė-Mažylienė tapo Bažnytinio paveldo muziejaus Vilniuje direktore. 2015 m. apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.  Pernai rudenį ji pradėjo eiti Lietuvos Respublikos ambasadorės prie Šventojo Sosto pareigas.

Iki šios tarnybos buvo aktyviai kurianti, rengianti personalines parodas ir dalyvaujanti grupinėse parodose menininkė. Jos kūryba pasižymėjo dideliais formatais ir itin ekspresyvia, energinga figūrine tapyba. Religinius, biblinius siužetus tapytoja siejo su mūsų dienų aktualijomis. Pavyzdžiui, pabėgėlių ir tremtinių tema atsispindi jos parodoje „Prie Babilonijos upių. Pabėgėliai ir tremtiniai“ 2017 m.

LRT laidos „Šventadienio mintys“ vedėjos kalbinama apie diplomatinę tarnybą ir kūrybą, tapytoja sakė: „Netapyti negalėčiau… Aišku, dabar yra labai daug tiesioginio darbo, neapskaičiuojamų darbo valandų. Tačiau mažame kambarėlyje esu įsirengusi studiją, kur įpuolu tarsi pakvėpuot – tai man yra tapyba. Nes galvoje yra minčių, yra noro padaryti kokį eskizą, etiudą… Tada ir vėl uždarau tas duris. Tai yra intymus, bet labai svarbus mano gyvenimo kampelis.“

Paroda veiks iki lapkričio 5 d. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Ukmergės rajono savivaldybė.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *