Verslo liudijimai nebrangs – kainos išlieka kaip prieš ketverius metus

Verslo liudijimai nebrangs – kainos išlieka kaip prieš ketverius metus / Verslo liudijimų kainos nesikeičia.

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos sprendimu nutarta, įsigyjant verslo liudijimus kitiems metams, nedidinti jų kainų ir taikyti 2020-aisiais patvirtintus mokesčius ir lengvatas.

Ukmergės rajone individualią veiklą, įsigijus verslo liudijimus, 2021 m. vykdė 939 asmenys, iš jų 532 pasinaudojo suteiktomis lengvatomis. Į biudžetą gauta 49,1 tūkst. Eur pajamų, o lengvatų suma sudarė 15,3 tūkst. Eur.

Pernai verslo liudijimus įsigijo 973 asmenys. Į biudžetą gauta 53,6 tūkst. Eur.

Dauguma asmenų, vykdančių individualią veiklą, įsigijus verslo liudijimus, teikė paslaugas (718), užsiėmė prekyba (201) ir gamyba (54).

Daugiausia pajamų pernai gauta už šiuos verslo liudijimus: gyvenamosios paskirties patalpų nuomos – 13,4 tūkst. Eur; prekybos – 10,3 tūkst. Eur; specialiųjų statybos darbų – 10,1 tūkst. Eur; kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir soliariumų veiklos – 8,8 tūkst. Eur.

Pažymima, kad lengvatomis dažniausiai naudojosi asmenys, kurie gauna su darbo santykiais susijusių pajamų, bedarbiai, įregistruoti darbo biržoje.

Pagal VMI skelbiamą informaciją, šiemet iki rugsėjo už verslo liudijimus į Ukmergės rajono savivaldybės biudžetą gauta 46,9 tūkst. Eur, o lengvatų suteikta už 16,2 tūkst. Eur.

Verslo liudijimų turėtojai šiemet moka ir valstybinio socialinio draudimo įmoką (73,25 Eur), ir PSD įmoką (58,63 Eur mėnesiui).

Kaimo ir aplinkosaugos, Savivaldybės ūkio komitetuose siūlyta nustatyti 100 proc. vietoje 40 proc. lengvatą mokiniams ir studentams. Balsuojant šiam pasiūlymui pritarta.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *