Patarimai, kaip tinkamai pasirinkti kamerų sistemą

Patarimai

Šiandien gyvename kamerų amžiuje. Tiek patalpose, tiek kieme, tiek kelyje  mus nuolat stebi vaizdo kameros. Vis dažniau žmonės nori apsaugoti savo namus ar verslo patalpas. Tad natūralu, jog kamerų sistemos pasirinkimas šiandien daugeliui tampa labai aktualiu klausimu. Pasidalinsime keliais patarimais į ką  atkreipti dėmesį renkantis stebėjimo kameras. 

Vaizdo kamerų skirstymas

Kameros yra skirstomos į vidaus ir lauko kameras. Kamerų sistemos, kurios tinka vidaus aplinkai, tikrai netiks lauko sąlygomis. Tad eksperimentuoti nepatartina.Kitaip bus pinigai išmesti vėjais. 

 Mažoms patalpoms, nedideliems biurams, kavinėms dažniausiai užtenka vienos kameros visai patalpai stebėti. Patariama rinktis kamerą su 2.8-3.6mm objektyvu. Tokios kameros turi gana platų matymo kampą. Taip pat patartina turėti WIFI ryšį. Kamerą užteks pajungti į elektros tinklą ir ji veiks. Kalbant apie naktinį matymą, reikėtų kameros su 10-20m naktinio matymo funkcija. 

Vietose, kur reikia daugiau matyti ir į skirtingas puses, geriausiai tiks kupolinės kameros. Jas lengva sumontuoti ir naudoti. Be to jos puikiai dera prie interjero ir mažai krenta į akis. Tai puikus pasirinkimas gyvenamam namui arba verslo patalpoms. 

Lauko kameroms keliami kur kas aukštesni reikalavimai. Pastato aplinkai labiausiai tinka cilindrinės kameros. Jos  turi specialią kojelę ir reguliuojamą korpusą, kurį galima pakreipti norimu kampu. 

Prekybos centrams ir didelėms aikštelėms optimaliausia naudoti valdomas PTZ kameras. Jas galima sukinėti į visas puses telefonu, kompiuteriu ar tiesiai per įrašymo įrenginį. Renkantis tokią stebėjimo kamerą svarbu atsižvelgti į jos sukimosi greitį, kadangi kartais reikia sekti greitai judančius objektus labai dideliame plote. 

Energijos tiekimo būdo reikšmė 

Labai svarbu atsižvelgti kokiu būdu jūsų vaizdo stebėjimo kameroms bus tiekiama energija ir vaizdo signalas. Dabar statant namus jau pagalvojama apie tai, jog gali prireikti stebėjimo kamerų. Kai prireikia kameros senesnio namo savininkui, tuomet kyla grėsmė, jog bus apgadintas interjeras. Todėl rinkitės tik patikimą kamerų sistemos pardavėją. Profesionali komanda, apžiūrėjusi jūsų nekilnojamąjį turtą, pasiūlys geriausią variantą – praves kabelį palėpėje ar kitaip jį estetiškai užmaskuos. Tai užtikrina nepertraukiamą veikimą ir mažesnę priežiūrą. Internetinio kabelio pagalba perduodamas vaizdas į įrašymo įrenginį  arba WiFi kameras.  Energija palaikoma  iš šalia esančio elektros lizdo, o vaizdo signalas perduodamas WIFI signalu.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *