Kodėl svarbu rinktis kokybišką hidroizoliaciją statant namą?

Kodėl svarbu rinktis kokybišką hidroizoliaciją statant namą? /

Visi žinome, kad vanduo yra gyvybės šaltinis. Juk drėgmės reikia tiek augalams, tiek žmonėms. Tačiau ne paslaptis, jog pernelyg didelis jos kiekis buityje – namuose, kelia nepatogumus. Nesprendžiami, tie nepatogumai gali virsti į finansinę žalą ar net suprastėjusią sveikatą. Būtent dėl to labai svarbu pasirūpinti gera hidroizoliacija vidaus ir lauko darbams dar vykdant namo statybas. Tai padės išvengti rūpesčių ir brangiai sprendžiamų problemų ateityje.

Visų pirma – kas nutiks, jeigu hidroizoliaciniai sprendimai nebus kokybiški?

Prasiskverbusi ten, kur nereikia, drėgmė gali imti gadinti turtą ar sukelti sunkiai tvarkomus, neigiamus padarinius.

Struktūrinė žala

Vienas iš svarbiausių blogos hidroizoliacijos rizikos faktorių yra struktūrinė žala namo konstrukcijai. Kai vanduo prasiskverbia į pamatus ar sienas, laikui bėgant tai gali susilpninti konstrukciją. Ant drėgmės pažeistų sienų bei pamatų atsiranda įtrūkimų, vyksta erozija, o patys pamatai gali sėsti. Šių problemų remontas ir taisymas kainuoja didelius pinigus.

Pavojus sveikatai

Netinkama hidroizoliacija taip pat gali kelti pavojų sveikatai. Per didelė drėgmė sukuria idealias sąlygas pelėsio ir grybelio plitimui. Niekam tai nėra gerai, tačiau vaikams, vyresniems ir alergiškiems ar lėtinėmis kvėpavimo takų ligomis sergantiems tai yra ypatingai blogos sąlygos.

Be to, aukštesnė drėgmė gali pritraukti kenkėjus, kurie ne tik įkyriai brausis į gyvenamąsias erdves, bet net gali dar labiau pažeisti jūsų namo tvirtumą.

Pelėsis

Pelėsis klesti drėgnoje aplinkoje. Jo keliamos bėdos neapsiriboja tik žala sveikatai. Patalpoje atsiranda nemalonus kvapas, ant sienų ar paviršių atsiranda negražios dėmės.

Pelėsio šalinimas ir naikinimas bus brangus ir daug laiko reikalaujantis procesas, kuriam net gali reikėti kviesti specialistus.

Kokie yra hidroizoliacijų tipai bei kokie jų privalumai?

Kai ieškosite, kur įsigyti hidroizoliaciją bei kokį produktą rinktis, ko gero susidursite su gana didele pasiūla. Šios priemonės yra labai specifinės, tad ne profesionalams rasti geriausią sprendimą nebūtinai bus paprasta. Visgi vertėtų žinoti tai, kad yra kelių tipų hidroizoliacija. Kiekvienas priemonės tipas turi savo privalumų.

Purškiama

Iš flakono ar talpos purškiama hidroizoliacija nusėda ant paviršiaus bei sudaro plėvelę. Toks būdas patogus ten, kur yra sudėtingos formos arba labai didelis plotas, o dirbti reikia greitai.

Cementinė

Ji gali būti kristalinė arba elastinga.

Gudrių cheminių procesų dėka veikianti kristalinė priemonė susiformuoja į vandeniui atsparų gelį. Ji padengia paviršių ir, per laiką, prasiskverbia gilyn, užpildydama tarpus bei augindama hidrofobiškus kristalus, kurie nepraleis drėgmės. Ji daugiausiai naudojama pamatų, kanalizacijos sistemų izoliavimui.

Na, o elastinga hidrolizoliacija gali būti naudojama labai įvairiose vietose bei paprastai pritaikoma kaip baigiamasis sluoksnis statybos ar net remonto darbuose.

Tepama

Tai gali būti ir cementinė, ir kiek kitokio pagrindo hidroizoliacija, dažniausiai gaminama iš bitumo ar gumos. Dėl to paviršius nebijo vandens net lauko sąlygomis. Tepama priemonė paprastai pasirenkama lauko darbams.

Kaip žinoti, kokį produktą rinktis?

Jeigu patys nesate ekspertai arba neturite statytojų, darbų vadovo, galite konsultuotis su pardavimo specialistais. Tokie profesionalai, kaip „Spalvų sala“ turi didelį Ceresit, IZOFOL, Nexler ar kitų gerbiamų gamintojų hidroizoliacijos pasirinkimą bei gali parekomenduoti ir pasiūlyti tiksliai tai, ko reikia statyboms ar remontui.

Atkreipkite dėmesį į sąnaudas vienam kvadratiniam metrui (kad įsigytumėte pakankamai priemonės), jos savybes (elastingumas, komponentų kiekis, forma ir kita), tinkamumą jūsų paviršiams bei kitų pirkėjų atsiliepimus. Taiklus pasirinkimas padės jums išvengti brangios žalos ne tik netolimoje, bet ir tolimoje ateityje!

Daugiau statybinių medžiagų rasite adresu – spalvusala.lt

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *