Laimėjo konkurse į ligoninės vadovo postą

Laimėjo konkurse į ligoninės vadovo postą /

Paaiškėjo konkurso į Ukmergės ligoninės vadovo postą laimėtojas. Juo tapo lig šiol 10 metų ligoninei vadovavęs Rimvydas Civilka.

Rugpjūčio 30 dieną vyko dviejų pirmame konkurso etape geriausiai pasirodžiusių dalyvių susitikimas su rajono meru Dariumi Varnu.

Rajono meras ketvirtadienio rytą patvirtino, kad pagal protokolą geriau už kitą dalyvį pasirodė R. Civilka.

Pagal nustatytą tvarką, prieš sudarant darbo sutartį privaloma gauti STT pažymą dėl galimybės užimti šias pareigas.

„Gavus pažymą darbo sutartis turi būti pasirašyta per 14 dienų“, – tolesnes detales paaiškino D. Varnas.

Priminsime, kad iš viso dokumentus šiame konkurse buvo pateikę šeši pretendentai. Konkurso dieną į susitikimą su vertinimo komisija atvyko trys. Du iš jų surinko didesnį balų skaičių ir pateko į antrą etapą – susitikimą su rajono meru, kuris ir priėmė galutinį sprendimą.

Pagal patvirtintus nuostatus, pretendentams pateikiami vienodi ar lygiaverčiai klausimai. Laimėtoju laikomas tas, kuris per pokalbį surenka daugiausia balų. Pokalbis buvo protokoluojamas, daromi jo garso įrašai.

Ukmergės ligoninėje šiuo metu dirba per 430 darbuotojų.

R.Civilka įstaigai vadovauja nuo 2013 metų. Konkursas skelbtas 2018 metais, pasibaigus jo vadovavimo 5-erių metų kadencijai.

Lig šiol, nors ir buvo nustatytas kadencijų skaičius, gydymo įstaigų vadovai, joms pasibaigus, galėjo vėl teikti kandidatūras ir dalyvauti konkursuose. Pagal dabartinę tvarką, konkurse ligoninės vadovas galės dalyvauti po penkerių metų. Jei laimės, galės eiti pareigas dar penkerius metus – iš viso 10 metų. Po to privalo būti daroma pertrauka.

Šiuo metu jau paskelbtas konkursas ir į kitos gydymo įstaigos – Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro – direktoriaus vietą.

UŽ inf. 

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *