Sutvarkė mažiau nei pusę apleistų žemės sklypų

Sutvarkė mažiau nei pusę apleistų žemės sklypų /

Ukmergėje šią vasarą buvo suskaičiuoti 199 apleisti – nenušienauti – žemės sklypai.

Jų savininkų prašyta žolę apšienauti, tačiau į raginimus didesnė dalis nesureagavo.

Apie savivaldybės teritorijoje esančius apleistus, be priežiūros paliktus žemės sklypus buvo skelbta ir jų adresai savivaldybės tinklalapyje paviešinti liepos 31-ąją.

Tąkart skelbta, kad Ukmergės miesto seniūnijos darbuotojai 156-iose miesto gatvėse užfiksavo 199 neprižiūrimus sklypus. Daugiau kaip pusšimtis iš jų į „juodąjį“ sąrašą buvo įtraukti ir praėjusiais metais.

Į raginimą iki rugpjūčio 15 d. savo teritorijose surinkti šiukšles, nušienauti žolę, sutvarkyti želdinius, surinkti šakas sureagavo ne visi.

Rugpjūčio 15–24 dienomis seniūnijos darbuotojams pakartotinai apkeliavus miesto gatves, paaiškėjo, kad iš visų 199-ių nesutvarkytų sklypų tvarkingais tapo 77.  Likę ir toliau yra apleisti.

Sąrašą seniūnija perdavė savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriui.

Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnis už tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 Eur.

Ukmergės miesto seniūnijos vyresnysis specialistas Ričardas Matukas sako, kad iš mieste likusių privatiems asmenims priklausančių apleistų sklypų didesnė dalis – be pastatų. Kai kurie iš jų šiuo metu parduodami. Yra ir apleistų sklypų su pastatais. Vieni iš jų parduodami, kiti jau parduoti ar tiesiog atrodo kaip vaiduokliai.

„Nors turtas ir parduodamas, šeimininkas vis tiek turi juo rūpintis“, –  sako R. Matukas. Atkreipia dėmesį, kad kai kurie iš suskaičiuotų apleistų žemės sklypų yra atokiau nuo kitų ir niekam labai nekliūna. Tačiau vis tiek buvo įtraukti į sąrašą. Pavyzdžiui, Žiedo gatvėje yra net 19 neprižiūrimų sklypų, nors realiai ten – tik laukas.

„Akivaizdu, kad kai kuriuo turtu nesirūpinama metų metais. dalis savininkų išvykę į užsienį“, – kalbėjo seniūnijos darbuotojas. Taip pat jis atkreipė dėmesį, kad šiemet iš gyventojų skundų dėl apžėlusių, piktžolėmis apaugusių kaimynystėje esančių sklypų sulaukta mažiau nei ankstesniais metais. 

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus sakė, kad jiems pateiktame sąraše esančius sklypus patikrins, nuotraukose užfiksuos pažeidimą. Tada bus ieškoma savininkų ir jiems skiriama nuobauda – įspėjimai.

Pakartotinai dar kartą patikrinus rugsėjo mėnesį, jei sklypai dar nebus sutvarkyti, savininkams už pakartotinį pažeidimą tais pačiais metais bus skirta 140 Eur bauda.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *