Savo sukonstruotu automobiliu siekia pergalių ralyje

Savo sukonstruotu automobiliu siekia pergalių ralyje / D. Gezevičiaus asmeninio archyvo nuotr. D. Gezevičiaus ir T. Nenartavičiaus ekipažas prie automobilio.

Ukmergę garsina automobilių ralio atstovas Deividas Gezevičius. Savo rankomis sukonstruotu automobiliu „Ford Fiesta N5“ jis varžybose „CBet rally Rokiškis“ N5 klasėje iškovojo antrąją vietą.

30-metis Deividas dirba vadybininku Vilniuje, viename specialiosios technikos servise, o gyvena ir Ukmergėje, ir Vilniuje.

„CBet rally Rokiškis“ – tai pirmosios sukonstruoto automobilio „Ford Fiesta N5“ varžybos ir paties Deivido debiutas su nauja technika.

2020 m. Deividas tapo 2WD čempionu su kitu automobiliu „Honda Civic“. Su juo dalyvavo varžybose ir 2021-aisiais bei 2022-aisiais, tačiau pernai pradėjo galvoti apie naują veiklą. „Norėjosi žingsnio į priekį“, – sakė Deividas. Tada lenktynininkas Martynas Samsonas pasiūlė įsigyti po avarijos likusį kėbulą ir automobilį susikonstruoti.

Tad Deividas automobilį „Ford Fiesta N5“ sukonstravo savo rankomis, galima sakyti, nuo nulio.

Prieš metus, pernai vasarą, įsigijo tik kėbulą – be važiuoklės, stabdžių ir kitų detalių. „Praėjusiais metais prieš Rokiškio ralį parsivežiau fiestos kėbulą į garažą. Visą „nuogą“ ir aplamdytą“, – pasakoja sportininkas.

Kadangi reikėjo nemažai finansų – tiek detalės, tiek paslaugos labai brangios – detales Deividas pirko po truputį ir pats konstravo automobilį. Daugiausia dirbo žiemą – kasdien po darbo vakarais iki vidurnakčio bei savaitgaliais. Visiškai paruošti automobilį užtruko ištisus metus.

Įdėjus tiek laiko ir pastangų, dalyvavimas varžybose – ilgai lauktas svajonės išsipildymas.

Lietuvos automobilių ralio čempionate Rokiškyje kovojo devyni N5 klasės automobiliai. Dar prieš varžybas Deividui prognozuota sėkmė – ukmergiškis laikytas pretendentu į N5 klasės čempiono titulą.

Prieš varžybas Deividas prasitarė, kad buvo minčių atidėti pirmąjį startą, tačiau vis dėlto, startas Rokiškyje įvyko.

Prieš tai vykusiuose ralistų susibūrimuose ukmergiškis sako stebėjęs viską iš šalies ir tik vieninteliame priešsezoniniame Visagino ralyje pats sėdėjo prie vairo.

Ekipažą sudaro du žmonės. Su Deividu kartu važiuoja taip pat ukmergiškis Tomas Nenartavičius.

Pirmųjų varžybų nauju automobiliu rezultatas nenuvylė – iškovota 11-oji vieta bendroje įskaitoje ir 2-oji – N5 klasėje. „Esu labai patenkintas, – sakė Deividas. – Kol konstruoji, kai tai reikalauja tiek daug laiko ir jėgų, kartais atrodo, kad nebenori sportuoti, bet kai matai rezultatą, supranti, kad vertėjo tiek laukti ir dirbti.“

Sportininkas ruošiasi užbaigti sezoną, dalyvaudamas visuose etapuose: rugsėjį – Elektrėnuose ir spalį – Utenoje. „Mašina jau išbandyta, žinome, ko trūksta“, – sakė jis. Į užsienį dar nesidairo – nori įvertinti automobilį iki galo.

Deividas papasakojo, kad automobilių ralio sportu susidomėjo dar būdamas mažas. „Ukmergėje yra daug lenktynininkų, kurie dalyvaudavo varžybose. Evaldas Čirba į šį sportą pakvietė mano tėtį, o aš važiuodavau kartu su tėčiu. Būdavau šturmanu, o galiausiai pradėjau vairuoti ir pats, bet vairavau žemiausios klasės mašiną. Vairuoti pradėjau gana vėlai, gal dvidešimt dvejų metų, nes iki tol ribojo finansinės galimybės“, – pasakojo sportininkas.

Pats Deividas yra baigęs Jono Basanavičiaus gimnaziją. Sakė, kad ir daugiau ukmergiškių aktyviai dalyvauja ralio sporte. Tai – jo brolis Evaldas, kuris šiose varžybose pats nevairavo, nes buvo Deivido komandoje mechaniku, taip pat – Šarūnas Aleknavičius, Ugnius Terekas, Matas Patėjūnas, Markas Buteikis.

Deividas sakė, kad be rėmėjų pagalbos sukonstruoti automobilį būtų per brangu. „Savais finansais nepatempsi“, – kalbėjo sportininkas. Jį remia įmonės „Nordis racing team“, „Litmontažas“ bei  „Samsonas motorsport“.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *