Paminėjo Baltijos kelio metines

Paminėjo Baltijos kelio metines / Dainiaus Vyto nuotr. Aikšte žengia Ukmergės Vyčio 1002-oji šaulių kuopa.

Ukmergiškiai su visa Lietuva paminėjo 34-ąsias Baltijos kelio metines.

Ta proga Švč. Trejybės bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios. Po jų Klaipėdos gatvėje esančiame skvere skambėjo vyrų folkloro grupės „Tankuojis“ atliekamos partizanų dainos, pasidalinta prisiminimais apie istorinį ir vieną unikaliausių laisvės išraiškos būdų – Baltijos kelią.

Nuo tada, kai buvo pasirašytas Molotovo ir Ribentropo paktas, nulėmęs Baltijos šalių okupaciją, praėjo 84-eri metai. Ir 34-eri metai nuo tada, kai trys Sovietų Sąjungos okupuotos tautos susikibo rankomis ir visam pasauliui pareiškė apie savo laisvės siekį. Baltijos kelyje beveik 2 milijonai lietuvių, latvių ir estų gyva 650-ies kilometrų ilgio grandine sujungė Vilnių ir Taliną.

„Baltijos kelias nesibaigė, jis vėl mus šaukia būti kartu, nes Europoje nerimą kelia naujos grėsmės. Susiimkime rankomis ir būkime stiprūs. Iš naujo pajuskime, kokie buvome ir esame drąsūs, orūs ir laisvę mylintys žmonės, kaip toli gali nueiti atbudusi tauta. Kaip tada, prieš daugiau nei tris dešimtmečius, kurdami savo valstybę“, – į susirinkusiuosius kreipėsi Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas.

Minėjime dalyvavo Seimo narys Juozas Varžgalys, rajono savivaldybės vicemeras Eugenijus Kuodelis, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės skyriaus vadovė Aldona Kalesnikienė, Lietuvos šaulių sąjungos Ukmergės Vyčio 1002-osios šaulių kuopos vadas Linas Kavaliauskas ir kiti. Renginio dalyviai buvo pavaišinti kareiviška koše.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *