Pradėta ruošti trasa aplinkkeliui – pjaunamas miškas

Pradėta ruošti trasa aplinkkeliui – pjaunamas miškas / Ruošiant vietą naujam keliui teks iškirsti 8 ha miško.

Ukmergėje, ties Gėlių rajonu, kur planuojama tiesti naują aplinkkelį, pradėti miško kirtimo darbai. Čia ruošiama trasa naujam keliui.

Darbus vykdo Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioninis padalinys. Padalinio vadovas Virginijus Šalčiūnas informavo, kad ruošiamos trasos ilgis viršija 2 km.

Šioje atkarpoje reikės iškirsti 8 ha miško, iš viso – 3 tūkst. kubinių metrų medienos. Į kertamą ruožą patenka įvairus miškas – nuo krūmų, jaunuolynų iki brandžių pušynų. Darbus planuoja baigti iki rugsėjo 1-osios.

Pasak padalinio vadovo, dėl vykdomų darbų konkrečių nepatogumų gyventojams neturėtų kilti, tačiau miško kirtimas gali kelti neigiamas asociacijas dėl žmonių moralinių įsitikinimų. Vis tik, aplinkkelis yra rajono savivaldybės projektas, kurio įgyvendinimo siekiama jau kelis dešimtmečius. Šiuo metu savivaldybės prašymu padalinys vykdo miško kirtimo darbus, ruošiama trasa, o pati kelio statyba prasidės vėliau. 

Pasidomėjus, kur bus dedama mediena, V. Šalčiūnas sakė, kad ji bus parduota aukcione.

Rajono savivaldybės administracijos direktorė Inga Pračkailė patikslino: kadangi kelias – ne vietinės reikšmės, projektą rengia ir įgyvendins ne rajono savivaldybė, o AB Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Direktorė informavo, jog miško kirtimas vykdomas pagal Kelių direkcijos nurodytas ribas tiek, kiek reikalinga projektui. 

Pasiteiravus, kada numatoma kelio statyba, direktorė sakė, kad šiuo metu dar tik vyksta projektavimas. „Projektas rengiamas. Vėliau jį reikės viešinti, derinti su įvairiomis institucijomis, gauti statybos leidimą.  Apie rangą dar nėra net kalbos. Jei viskas eisis pagal planą, parengiamieji darbai turėtų būti baigti iki kitų metų birželio mėnesio. Tuomet, gavus statybos leidimą, jau bus galima ieškoti rangovų. Bet visa tai daro Kelių direkcija“, – sakė I. Pračkailė.

Priminsime, kad projektas išties ambicingas – planuojama nutiesti valstybinės reikšmės kelio jungtį nuo krašto kelio Vytinė–Vaitkuškis–Ukmergė 5,152 km iki miesto Kauno ir Žiedo gatvių sankryžos.

Numatomas naujo kelio ilgis – apie 4,2 km. Visame jo ruože, dešinėje pusėje, projektuojamas pėsčiųjų ir dviračių takas, 3,6 km – visų laukiamas tiltas per Šventosios upę, už jo – viadukas virš vietinės reikšmės kelio.

Prieš dvejus metus buvo patvirtinti „Pietinio Ukmergės aplinkkelio su tiltu per Šventosios upę specialiojo plano koregavimo“ sprendiniai, todėl kelio ir tilto vietos jau yra numatytos.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *