Nuo sukčių nukentėjo apsipirkti internetu norėję ukmergiškiai

Nuo sukčių nukentėjo apsipirkti internetu norėję ukmergiškiai /

Nuo liepos 1 iki 10 dienos nuo sukčių jau spėjo nukentėti šeši Ukmergės rajono gyventojai. Visi skelbimus apie parduodamas prekes rado feisbuke.

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė informavo, kad apgauti žmonės norėjo įsigyti įvairių prekių: automobilių vaistinėlių, vaikišką vežimėlį, palapinę, basutes, suktuką. Vienas asmuo pats pardavė bilietus į koncertą, juos  išsiuntė, tačiau pinigų negavo. Patirti pirkėjų nuostoliai siekia nuo 40 iki 100 eurų.

Pastaruoju metu policija gauna pranešimus iš gyventojų, nukentėjusių įsigyjant prekes, kurių skelbimus rado feisbuke. Sukčiai veikia susikurdami asmenines paskyras ir parduodami prekes įvairiose uždarose grupėse.

Įsigyjant prekes internetu policijos pareigūnai pataria neprarasti budrumo.

Atkreipia dėmesį, kad socialiniuose tinkluose sukčiai stengiasi apgauti žmones, kad jie įsigytų prekę impulsyviai, neapgalvoję. Pavyzdžiui, už butus siūloma sumokėti jų neapžiūrėjus – taip žadama pirmenybė. Bet pervedus pinigus pardavėjas dingsta.

„Neskubėkite pervesti pinigų – paprašykite pateikti įrodymą, kad pardavėjas turi parduodamą daiktą.

Jei norimas prekes įsigyjate ne iš privataus žmogaus, bet iš įmonės, paieškokite jos „Google“. Jei tai – sukčiai, rasite arba blogus atsiliepimus, arba apskritai nepavyks rasti tokios bendrovės.

Nesivadovaukite emocijomis – nusikaltėliai paprastai daro spaudimą skubindami, todėl gerai apgalvokite prieš pervesdami savo pinigus“, – primena policijos pareigūnai.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *