Kraštiečiai pasidalino sėkmės istorijomis

Kraštiečiai pasidalino sėkmės istorijomis / Dainiaus Vyto nuotr. Ukmergės kraštiečių bendrija organizavo pirmąjį savo renginį ir į jį pakvietė žymius kraštiečius.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

„Grįžti į Ukmergę visada malonu ir gera. Ukmergė – tai tėvai ir seneliai, kurie perteikė vertybes ir amatus. Ukmergėje – ypatinga kūrybingumo aura. Ukmergiškiai išsiskiria savo atkaklumu ir humoro jausmu. Didžiuojuosi savo ukmergietiška kilme. Ukmergė – ambasadorių kalvė, iš šio miesto kilę 6–8 užsienyje dirbę ar tebedirbantys ambasadoriai. Ukmergė visada lyderiavo ir yra matoma dziudo sporto šakoje, rodo savo rezultatus“, – tai tik maža dalis išsakytų gražių žodžių, kurie nuskambėjo kraštiečių konferencijoje „Mano sėkmės istorija“.

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos salėje įvykęs pirmasis ukmergiškių – čia gyvenančių ar kitur išvykusių – susibūrimas buvo šiltas, pripildytas malonių pokalbių bei juoko, prisiminimų ir meilės Ukmergei.

Švenčiant karaliaus Mindaugo karūnavimo 770-ąsias metines bei Ukmergės 690-ies metų sukaktį, praėjusių metų spalį susikūrusi nevyriausybinė organizacija Ukmergės kraštiečių bendrija organizavo pirmąjį savo renginį ir pakvietė žinomus bei nemažai pasiekusius ukmergiškius kraštiečius pasidalinti savo sėkmės istorijomis.

Susirinkusiuosius pasveikino Seimo narys Juozas Varžgalys ir Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas.

„Kiekviena jūsų sėkmė ir pergalė yra ir Ukmergės sėkmė ir pergalė. Kartos keičia kartas, o tikslai tie patys ir keliai tie patys – nuo gimtojo miesto slenksčio visi leidžiasi į didžiąją gyvenimo kelionę. Džiaugiuosi, kad keliaudami savo gyvenimo maršrutais nepamirštate Ukmergės. Kad čia atvykstate pasisvečiuoti, pasišnekučiuoti su vaikystės draugu ar buvusiu kaimynu ar su plačia gimine susėsti prie bendro stalo.

Juk gimtinė yra ta vieta, kur gimsta gražios, gilios, prasmingos mintys, kur ateina įkvėpimas ir ramybė. Labai tikiuosi, kad tai taps gražia tradicija, kuri bus tęsiama ir ateityje“, – kalbėjo meras D. Varnas.

Jis padėkojo Ukmergės kraštiečių bendrijai už parodytą iniciatyvą, išreikštą norą ir atliktą darbą organizuojant šią konferenciją.

Šiame daugiau nei dvi valandas trukusiame renginyje savo sėkmingomis profesinėmis ir gyvenimo istorijomis pasidalino Ukmergės rajono Garbės piliečiai Angelė Andrikonienė ir Vygaudas Ušackas, buvusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, ambasadorius Julius Pranevičius, rašytojos Birutė Jonuškaitė, Loreta Jastramskienė ir Akvilė Kavaliauskaitė, poetas Julius Keleras, kompozitorė ir atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle, dvasininkas Evaldas Darulis, dziudo treneris Marius Paškevičius, krepšininkė Rima Vadapalaitė-Valentienė, meteorologas Bronius Kaselis, muziejininkas Raimondas Ramanauskas, picerijos savininkas Igoris Jarmolenka.

Vieni iš jų dalyvavo gyvai, kiti atsiuntė vaizdo įrašus.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *