Ukmergėje bedarbis sūnus apkandžiojo tėvą

Ukmergėje bedarbis sūnus apkandžiojo tėvą /

Naujienų portalas tv3.lt rašo apie teisme išnarpliotą smurto artimoje aplinkoje bylą – kaltinamųjų suole atsidūrė tėvą sumušęs ir jam įkandęs sūnus. Bylos duomenimis, 2022 m. lapkričio 26 d., apie 22 val., kaltinamasis Edgaras A., būdamas neblaivus (nustatytas 1,54 prom. girtumas), smurtavo prieš tėvą.

Konfliktas kilo per išgertuves. Sūnus užpuolė tėvą ir kumščiu sudavė jam į kaklą ir veidą. Po to pargriovė ant miegamojo kampo sėdintį tėvą ir įkando į petį ir pirštą.

Kaltinamasis Edgaras A. kaltu, padarius jam inkriminuojamą nusikaltimą, prisipažino visiškai. Jis pasakojo, kad šeimos gyvenamojoje vietoje vyko išgertuvės. Tuo metu jis niekur nedirbo ir kartu su tėvu, broliu ir močiute gyveno tame bute.

Tą vakarą juos vaišino į svečius kartu su seserimi atėjęs pastarosios sutuoktinis. Visi gėrė kokteilius. Kiek buvo išgėręs, pasakyti negali, nes dėl girtumo visko neatsimena.

Atsimena, kad jį išprovokavo pats tėvas, kuris priekaištavo, jog jis niekur nedirba. Būdamas supykęs, jis ant miegamojo kampo sėdinčiam tėvui smūgiavo kumščiu link veido ir kaklo. Jam atrodo, kad, nors smūgiavo daugiau kartų, tačiau pataikė tik du.

Konfliktui besitęsiant, jis sėdintį tėvą buvo užgulęs, o šiam besimuistant įkando į petį ir rankos pirštą. Namuose buvusi močiutė nieko negirdėjo, nes miegojo.

Smurtautojui atrodė, jog tėvui nelabai smarkiai įkando.

Teigė, kad dėl savo poelgio nuoširdžiai gailisi.

Nukentėjusysis pasakojo, kad sūnui priekaištavęs, jog turi jį išlaikyti, nes šis niekur nedirba. Kilus konfliktui priėjęs sūnus pasakė: „Ką tu, tėve, šustras labai“, po ko kumščiais pradėjo jam smūgiuoti link veido ir gerklės.

Sūnus jam pataikė į kaklą ir į veidą, ties nosimi. Po to sūnus griebė šalia stovėjusį staliuką su gėle, kuriuos apvertė.

Tada sūnus užgulęs įkando į dešinį petį ir dešinės rankos nykštį. Įvykio metu jis rimtai sužalotas nebuvo, o po to su sūnumi susitaikė, vienas kito atsiprašė. Nori, kad sūnus ir toliau gyventų su juo kartu.

Teismas nusprendė Edgarą A. pripažinti kaltu dėl smurto artimoje aplinkoje ir nuteisti laisvės atėmimu devyniems mėnesiams. Tiesa, dėl kaltės pripažinimo bausmė sutrumpinta iki pusmečio. Paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą teismas nusprendė atidėti vienų metų laikotarpiui be intensyvios priežiūros. Nuteistasis įpareigotas tęsti darbą.

Jam uždrausta vartoti alkoholį. Taip pat jis negalės išvykti už gyvenamosios vietos rajono ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos žinios. Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *