Ukmergės rajone – automobilių „Mini ralio“ čempionato etapas

Ukmergės rajone – automobilių „Mini ralio“ čempionato etapas / Ukmergės keliais skries „Mini ralio“ čempionato dalyviai. Organizatorių nuotr.

Liepos 15 d. Ukmergės apylinkėse vyks trečiasis Lietuvos automobilių „Mini ralio“ čempionato etapas.

Jį organizuoja Varėnos automobilių sporto klubas. Po ilgos pertraukos į mūsų rajoną sugrįžtančios ralio varžybos žada įdomius greičio ruožus.

Varėnos automobilių sporto klubo vadovas ir šių varžybų organizatorius Jonas Keršys sako, kad vos paskelbus dalyvių registraciją į trečiąjį Lietuvos automobilių „Mini ralio“ čempionato etapą paraiškos pasipylė viena po kitos.

Jau per pirmąsias dienas sulaukta per 80 ekipažų paraiškų. Čia puikuojasi šios lygos favoritai, tokie kaip Tomas Žekonis su Evaldu Kvederiu, Liudas Šimkus su Giedriumi Kinderiu ar Klaudas Bučinskas su Ignu Benotu.

Paraiškas lenktyniauti atsiuntė ir Lietuvos automobilių ralio čempionato ekipažai. Ukmergės rajono žvyrkeliais skries ir Vilmantas Padegimas su Edvardu Gurevičiumi, Rokas Steponavičius su Dovydu Ketvirčiu bei Deividas Gezevičius su Tomu Nenartavičiumi. Šie ekipažai atsiveš N5 techniką, kuri tapo šio sezono naujiena Lietuvoje.

Organizatoriai neabejoja, kad greitų N5 ar R5 serijos automobilių trečiame Lietuvos automobilių „Mini ralio“ čempionato etape galima tikėtis ir dar daugiau, mat praėjus porai savaičių po šių varžybų A lygos ekipažų lauks etapas Rokiškyje. Todėl Lietuvos ralio elitas ir ketina atvykti pasitreniruoti būtent į Ukmergę.

Kaip teigia organizatoriai, Ukmergės apylinkėse buvo rasta itin įdomių kelių. Kadangi šiame regione ralio varžybos nevyko jau daug metų, niekam iš dalyvių šie greičio ruožai nebus matyti.

Dalyviams čia teks įveikti daugiau nei 40 kilometrų distanciją, kuri padalinta į devynis greičio ruožus. Tokio didelio sportinių kilometrų skaičiaus „Mini ralio“ istorijoje dar nėra buvę.

„Vienas iš greičio ruožų yra numatytas Ukmergės kroso trasoje. Čia naudos senąją ralio kroso kombinaciją su asfaltine dalimi. Ją sukombinuosime kartu su greta trasos besidriekiančiais keliais.

Manome, kad greičio ruožai Ukmergės apylinkėse paliks gerą įspūdį ir dalyviams, ir žiūrovams. Renginys žiūrovams nemokamas“, – sakė varžybų organizatorius J. Keršys.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *