Kokią pirtį statytis prie namų, o kokia tiktų bute?

Kokią pirtį statytis prie namų

Jei turite nuosavus namus, prie jų galite statyti stacionarią arba mobilią lauko pirtį, kurią bet kada galėsite pergabenti iš vienos vietos į kitą. Jei pirtis užima daugiau vietos nei keturis kvadratinius metrus, tada joje apsimoka įrengti malkinę krosnelę. Bet jei jums norisi pirtį turėti namų viduje arba erdviame bute, tada praktiškiau rinktis elektrinę krosnelę su garo generatoriumi.

Kokia yra tikroji pirties krosnies paskirtis?

Pirties krosnis yra reikalinga ne tik tam, kad pirtyje būtų šilta, bet ir dėl vandens, akmenų pašildymo. Ši krosnis turi skleisti pakankamai šilumos, kad galėtų prikaitinti garinę, pagalbines patalpas ir priepirtį. Be to, ji turi būti pakankamai taupi, išskirianti daug šiluminės energijos ir mažai sudeginanti malkų. Jos spinduliuojantis karštis turi ne tik gerai įkaitinti akmenis, kad nepritrūktų gero garo, bet ir idealiai išdžiovinti garinės sienas pasibaigus pirties procedūroms.

Pirtyje esanti krosnis yra tikras jaukumo ir savotiškos prausimosi apeigų romantikos garantas šioje apsivalymui skirtoje patalpoje. Rinka vartotojams siūlo daugybę pačių įvairiausių pirties krosnelių modelių, tad rasti tokią, kuri idealiai tiktų jūsų būsimai pirčiai – tikrai yra misija įmanoma.

Kokias krosneles rinktis pastatų viduje įrengtoms saunos tipo pirtims?

Namo ar buto viduje įrengtai nedidelei saunos tipo garinei pirčiai labiausiai tinka elektrinės pirties krosnelės su garo generatoriumi. Jos yra įvairių rūšių: pastatomos ant grindų, kabinamos ant sienos arba slepiamos po plautais. Jos gali būti valdomos mechaniniu būdu arba su elektroniniu pultu. Tokios krosnelės gali būti pritaikytos ir sausoms, didelės kaitros, ir drėgnoms, žemesnės temperatūros pirtims. Elektrinių krosnelių šildymas yra palaikomas termostatu, kuris išlaiko nustatytą norimą temperatūrą.

Kaip veikia elektrinė pirties krosnelė, turinti įdiegtą garo generatorių?

Garo generatoriaus skleidžiamas garas puikiai šildo visą pirties vidų. Jeigu pirtyje atsiranda per daug aukšta temperatūra ir viršija šešiasdešimt laipsnių, tada garo generatorius automatiškai išsijungia ir būna išsijungęs tol, kol patalpų temperatūra nukrenta. O tada, kai patalpoje oras ima vėsti, šis prietaisas vėl įsijungia, nes jį kontroliuoja termostatas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *