Teatrinio sezono uždarymui vaidino Palangoje

Teatrinio sezono uždarymui vaidino Palangoje / Performanso „Miesto metamorfozės“ kaukės ant Palangos tilto.

Ukmergės kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatras „Vilko pėdsakas“ užbaigė teatrinį sezoną Palangoje, parodydamas kaukių performansą „Miesto metamorfozės“.

Teatro režisierė Skaistė Vasiliauskaitė-Dančenkovienė džiaugiasi, kad per sezoną įgyta įvairios patirties, nuveikta nemažai darbų.

Sezono pradžioje (rugsėjį) Lietuvos nacionalinis kultūros centras suteikė teatrui II kategoriją. Ji suteikiama aukšto meninio lygio meno kolektyvui, respublikiniuose konkursiniuose renginiuose ar apžiūrose įvertintam nuo 70 iki 84 balų bei pelniusiam laureatų, diplomantų vardų tarptautiniuose, respublikiniuose, regioniniuose konkursuose, festivaliuose. II kategoriją atitinkantys teatrai turi teisę dalyvauti Dainų šventėje.

„Vilko pėdsakas“ sezoną pradėjo bendradarbiavimu su „Katino Murklio“ teatru, įsitraukdamas į du projektus. Dalyvavo scenos meistriškumo mokymuose „Teatro štrichai 22“, kuriuose mokėsi scenos judesio, improvizacijos bei aktorinio meistriškumo pagrindų iš profesionalių aktorių.

Europos paveldo dienoms kartu parengė įtraukiantį šokio ir poezijos spektaklį „Jausmai skleidžias senamiestyje“, sukurtą pagal ukmergiškių poetų eilėraščius. Spektaklio choreografė – Violina Romeikaitė. Spektaklis skatino Ukmergę ne tik išgirsti, pamatyti, bet ir užuosti bei ragauti.

Savo žinias apie šiuolaikinį konceptualųjį scenos meną teatro nariai plėtė kamerinių teatrų ir performansų festivalio „Camera obscura“ mokymuose.

„Vilko pėdsakas“ dalyvavo misterijoje „Vilkošvaistės“, kurioje atliko net keletą epizodų. O festivalyje „Nenuoramos plius“ pristatė sceninį teatralizuotos ekskursijos po Ukmergės senamiestį variantą „Senosios Ūkmergės nutikimai“. Ekskursija parengta pagal archyvinę medžiagą. Su šiuo spektakliu teatras rudenį dalyvaus regioninėje mėgėjų teatrų atrankoje „Atspindžiai“. Vasarą ekskursiją teatras veda mieste. Šį sezoną ją rodė ukmergiškiams, festivalio-konkurso „Šventosios gaida“ svečiams.

„Vilko pėdsakas“ šį sezoną tęsė bendradarbiavimą su Kaišiadorių mėgėjų teatru. Minint Tarptautinę teatro dieną antrą kartą dalyvavo Kaišiadoryse surengtoje kaimyninių teatrų šventėje „Žaidžiantis teatras“. Taip pat dalyvavo festivalyje „Vaidiname vieną autorių“ ir jo metu vykusiuose mokymuose apie bendruomenių teatrą, scenos judesio bei scenos kalbos užsiėmimuose.

Minint Kultūros dieną teatras pakvietė į kaukių performanso „Miesto metamorfozės“ premjerą. Performansas skirtas Ukmergės miesto jubiliejui – jį teatro nariai kūrė, diskutuodami apie tai, kaip kiekvienas jaučiasi savo mieste – kuo džiaugiasi, dėl ko skauda, kas įtraukia. Kaukes performansui sukūrė menininkė Asta Girnienė, o odiniais rūbais, atitinkančiais rokenrolo dvasią, parėmė kailių ir odos salonas „Roris“ bei parduotuvė „Textilite“.

Performanso kaukės dalyvavo Ukmergės miesto šventės eisenoje ir ruošiasi įvairiomis formomis įsitraukti į visuomeninį gyvenimą.

Užbaigdamas sezoną „Miesto metamorfozes“ teatras pristatė Palangoje, pačioje judriausioje J. Basanavičiaus gatvėje.

Nors teatrinis sezonas baigėsi, vasarą vyksta daug įvairių renginių. Teatras planuoja keliauti su kaukių performansu ir jį parodyti dar keliuose miestuose rengiamų švenčių metu.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *