Ukmergės dekanate keičiasi kunigai

Ukmergės dekanate keičiasi kunigai /

Kauno arkivyskupija paskelbė apie naujus kunigų skyrimus.

Skelbiama, kad kunigas Šarūnas Petrauskas atleidžiamas iš Ukmergės Švč. Trejybės ir Lyduokių Šv. arkangelo Mykolo parapijų klebono, Ukmergės rajono policijos komisariato kapeliono bei Ukmergės ligoninės kapeliono pareigų.

Jis skiriamas Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo, Žaiginio Šv. Antano Paduviečio ir Lyduvėnų Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijų klebonu bei penkerių metų kadencijai Raseinių vicedekanu.

Š. Petrauskas Ukmergės Švč. Trejybės bažnyčios parapijoje dirba jau 10 metų, nuo 2013-ųjų. Jo rūpesčiu buvo sutvarkytas bažnyčios bokštas, atkurtos autentiškos pastato išorės spalvos, tvarkomas bažnyčios vidus. Už ganytojišką veiklą ir reikšmingus neatlygintinus darbus pernai jis buvo apdovanotas Mero padėkos ženklu.

Į jo vietą į Ukmergę iš Kėdainių atvyksta 56-erių metų kunigas Artūras Stanevičius. Pastaruoju metu jis buvo Kėdainių Šv. Jurgio ir Šventybrasčio Kristaus Atsimainymo parapijų klebonu.

Kėdainių Šv. Jurgio parapijoje tarnavo nuo 2009 m., prieš tai klebonavo Veliuonoje. Yra išleidęs knygą „Tikėjimo tiltu“, kurioje savo įžvalgomis skelbia Kristaus Naujieną, pateikia pavyzdžių, kaip ugdyti krikščioniškąjį pašaukimą.

A.Stanevičius skiriamas Ukmergės Švč. Trejybės, Lyduokių Šv. arkangelo Mykolo parapijų klebonu bei Ukmergės ligoninės kapelionu.

Ukmergės dekanate taip pat keičiasi Žemaitkiemio Šv. Kazimiero ir Balninkų (Molėtų rajonas) Šv. vyskupo Stanislovo parapijų klebonas. Kunigas Virginijus Pabrinkis atleidžiamas iš šių pareigų ir skiriamas Kauno Šventosios Dvasios (Šilainių I) parapijos vikaru. Jį pakeis kunigas Edvinas Rimavičius, iki šiol tarnavęs Josvainių Visų Šventųjų ir Pernaravos Nukryžiuotojo Jėzaus parapijų klebonu, Kėdainių vicedekanu bei Kėdainių centrinės ligoninės kapelionu.

Apie naujus skyrimus paskelbta birželio 24-ąją, švenčiant Šv. Jono Krikštytojo Gimimo iškilmę Kauno arkikatedroje bazilikoje.

Pasiteiravus, kada pradės tarnystę naujoje vietoje, kunigas Š. Petrauskas sakė, kad tai priklauso ir nuo kitų kunigų, kada jie galės persikelti. „Įprastai persikėlimas nuo paskyrimo užtrunka apie vieną mėnesį, tad kunigai parapijose pasikeisti turėtų liepos antroje pusėje.“

Pasakojo, kad kunigams vienos kadencijos trukmės vidurkis – septyneri metai, bet kadencija gali būti ir pratęsta arba sutrumpinta.

Rajono policijos komisariato kaip ir Šaulių sąjungos kapeliono pareigos buvo savanoriška jo veikla abiejų pusių pasirinkimu, o ne arkivyskupo skyrimu. Tad kunigo šiai tarnystei arkivyskupas paskirti negalėjo, tačiau naujasis kunigas, jeigu norės, galės tęsti veiklą savanoriškais pagrindais.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *