Autobusų maršrutai planuojami pagal poreikius

Autobusų maršrutai planuojami pagal poreikius /

Senjorė Danutė iš Ukmergės prisiminė prieš daug metų politikų, tuomet buvusių valdžioje, duotą pažadą – autobuso, kuris veža į Dukstynos kapines, maršrutą pratęsti iki naujos kapinių dalies.

„Kažkada buvo žadėta, net rašyta spaudoje, bet pažadai, pasikeitus kelioms valdžioms, nutilo“, – sakė moteris. Pasak jos, maršruto pratęsimas aktualus daugeliui žmonių, kurie neturi automobilių ir į kapines važiuoja autobusu. „Reikia eiti toli su visais daiktais tvarkymui“, – kalbėjo Danutė.

Pasidomėjome, kokios galimybės pratęsti maršrutą. UAB Ukmergės autobusų parko direktorius Rimvydas Olšauskas sakė, kad kaip tik šiuo metu įmonė nagrinėja esamus ir galimus maršrutus, vertina keleivių srautus.

Direktorius pratęsti maršruto iki naujos kapinių dalies nepažadėjo, bet tokios galimybės ir neatmetė. Sakė, kad įmonė gauna klientų paklausimų ir į juos visada reaguoja. Tačiau kiekvienu atveju pirmiausia reikia įvertinti situaciją. O įvertinus gana dažnai paaiškėja, kad pageidaujamas maršrutas nuostolingas. Priminė buvusį didelį ažiotažą dėl to, kad maršrutiniai autobusai savaitgaliais važinėtų ilgiau. „Tai darome nuo gegužės 1-osios, – sakė R. Olšauskas. – Tačiau labai gaila, kai tais papildomais vakariniais reisais važiuoja vienas, du ar trys žmonės. Planuojant maršrutą reikia pasverti riziką, nes keliones dotuoja savivaldybė. Kiekvienas maršrutas – tai mūsų visų pinigai. Jie turi būti naudojami tikslingai ten, kur iš tiesų yra poreikis, o ne dėl vieno ar dviejų žmonių pageidavimo.“

R.Olšauskas informavo, kad šiuo metu įmonė svarsto paleisti maršrutą palei „Narbuto“ gamyklą, kad darbuotojai turėtų galimybę į darbą atvykti viešuoju transportu. „Tikrai atsižvelgiame į klientų poreikius“, – patikino direktorius.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *