„Bičiuliai“ Latvijoje vaidino trimis kalbomis

„Bičiuliai“ Latvijoje vaidino trimis kalbomis / Teatro „Bičiuliai“ nuotr. „Bičiuliai“ į Kuoknesę vyko nebe pirmą kartą.

Ukmergės kultūros centro Taujėnų skyriaus mėgėjų teatras „Bičiuliai“ savaitgalį dalyvavo mėgėjų teatrų festivalyje, kuris vyko Latvijos mieste Kuoknesėje.

Taujėniškiai V. Bladykaitės pjesę „Nuoma ir trys kiaušiniai“ vaidino trimis kalbomis.

Teatro režisierius Vidmantas Krikštaponis papasakojo, kad festivalyje dalyvavo mėgėjų teatrai iš visos Latvijos, o „Bičiuliai“ buvo vienintelis teatras iš Lietuvos. Iš viso spektaklius rodė 14 teatrų. Programa truko tris dienas, tačiau taujėniškiai festivalyje viešėjo tik vieną dieną.

Į Kuoknesę „Bičiuliai“ vyko ne pirmą kartą – su šio miesto teatralais sieja ilgametė draugystė, tad kolektyvas Latvijoje jau turi savo žiūrovų ratą. Tiesa, dėl įvairių aplinkybių paskutinį kartą lankėsi senokai.

Šiųmečiame festivalyje savo spektaklį „Nuoma ir trys kiaušiniai“ taujėniškiai rodė trimis kalbomis – lietuviškai, latviškai ir rusiškai.

„Kuoknesėje gyvena ir lietuvių, jie visada atvyksta pažiūrėti mūsų spektaklių, todėl kai kurias scenas vaidinome lietuviškai. Per ilgus draugystės su partneriais iš Kuoknesės metus šiek tiek žodžių ir patys pramokome latviškai, todėl, kiek mokėjome, vaidinome latviškai. Na, o rusiškai ir moka, ir supranta daugelis, ypač vyresniosios kartos žmonės. Todėl kai kurias scenas vaidinome rusiškai“, – sakė V. Krikštaponis.

Šis teatras vasarą turi ir daugiau planų – liepos 1-ąją vaidins festivalyje Tauragnuose.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *