Gelbėtojai vadavo į šulinį įkritusį šunį

Gelbėtojai vadavo į šulinį įkritusį šunį /

Birželio 16-ąją Deltuvos seniūnijos Statikų kaime į šulinį privačiame kieme įkrito šuo. Jam išvaduoti prireikė Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų pagalbos.

Tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas pasakojo, kad iki šio pranešimo socialiniuose tinkluose ukmergiškiai dalinosi žinia, kad du į vilkšunius panašūs šunys laksto palei „Likmerės“ gamyklą.

Vienas iš jų ir įkrito į maždaug 1,5 metro gylio prie namų esantį žmonių šulinį. Jis buvo be vandens, gal kažkada naudotas kompostavimui.

Kitas šuo saugojo bėdon patekusį draugą ir nieko neprileido – urzgė, puolė.

„Bendromis jėgomis pavyko su dešra nuvilioti jį nuo duobės ir uždaryti į kiemo šeimininkų sandėliuką“, – pasakojo D. Vyšniauskas. 

Įkritusį keturkojį ugniagesiai gelbėtojai iškėlė.

Išgelbėjus gyvūną, imtasi ieškoti šeimininkų. Vienoje iš feisbuko grupių moteris buvo paskelbusi, kad dingo jos šunys, tačiau nepateikė jokių savo kontaktų, o į ugniagesių gelbėtojų žinutę nieko neatrašė.

Abu gyvūnai buvo pavargę ir alkani, tad kiemo šeimininkai davė vandens, pašėrė ir paleido, nes laikinosios beglobių gyvūnų prieglaudos paslaugos šiuo metu mūsų rajone niekas neteikia – neatsiranda šią paslaugą norinčių teikti bendrovių.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *