Ukmergiškiai surinko 278 tonas asbesto atliekų. Visas jas pažadėta išvežti

Ukmergiškiai surinko 278 tonas asbesto atliekų. Visas jas pažadėta išvežti / Keičiama stogo danga.

Į redakciją paskambinusi Pašilėje gyvenanti Ona pasakojo, kad pernai rudenį keitė namo stogo dangą ir senus šiferio lapus sukrovė į maišus.

Savivaldybėje jai buvo pažadėta, kad maišai bus išvežti gal net iki metų pabaigos. Tačiau taip ir liko neišvežti iki šiol.

Moteris sakė paskambinusi į savivaldybę, teiravosi, bet jai buvo pasakyta, kad dabar neišveš, o jei tvarka netinka, žmogus gali išsivežti savo lėšomis.

„Taip, praėjusių metų rudenį šiferio atliekos iš gyventojų buvo surenkamos ir šią paslaugą visiškai finansavo Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA). Buvo skirta lėšų 300 tonų šiferio (asbesto) išgabenti“, – informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

Tačiau pažymėjo, kad šios paslaugos poreikis buvo žymiai didesnis, nesurinkta liko dar apie 100 tonų. Jos bus išvežtos šiemet. Tačiau šiemet šios paslaugos išlaidas turės padengti jau pati savivaldybė, iš vietinės rinkliavos lėšų.

Pasak atstovės spaudai, savivaldybei šiais metais teko du kartus skelbti viešą  asbesto atliekų, susidariusių namų ūkiuose, surinkimo ir transportavimo iki šalinimo įrenginių paslaugų pirkimo konkursą.

Pirmą kartą konkursas neįvyko, nes neatsirado norinčių jame dalyvauti, o antrą kartą paskelbus, laimėjo UAB „Daukasta“. Su šia įmone buvo pasirašyta sutartis. Preliminarus planuojamas surinkti ir išvežti šiferio atliekų kiekis – apie 300 tonų, o sutarties suma – 50 tūkst. eurų.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius UAB „Daukasta“ jau perdavė sąrašą, kuriame pateikti  104 šiferio atliekomis atsikratyti norinčių Ukmergės miesto ir rajono gyventojų adresai.

Žmonės yra surinkę 423 maišus arba 278 tonas asbesto atliekų. Į šį skaičių yra įtraukta ir pernai likę neišvežta 100 tonų. Visą šį darbą UAB „Daukasta“ žadėjo atlikti per kelias savaites.

„Manome, kad pašiliškė Ona dar turės kantrybės palaukti, kol į jos namus atvyks UAB „Daukasta“ transportas ir darbuotojai išsivežti į maišus surinktų šiferio lapų. Jei laukti nebegali, tai šiferį siūlome pačiai nugabenti į Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę Gerseniškių gatvėje“, –  atsakė savivaldybės atstovė. Tiesa, čia už šias atliekas tektų susimokėti. Už 1 kg – 19 centų, už 100 kg – 19 Eur, už 1 toną – 190 Eur. Tokia pačia kaina čia surenkamos ir bituminės dangos atliekos.      

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *