Pivonijos šile rastas sprogmuo

Pivonijos šile rastas sprogmuo /

Balandžio 15-ąją Ukmergėje buvo rastas karo laikų sprogmuo, kurį teko sunaikinti vietoje.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pranešimas, kad mieste, šalia Vilniaus gatvės esančiame miške, rastas I pasaulinio karo laikų sprogmuo, gautas 14.15 val.

Dėl įvykio įvestas planas ,,Skydas“.

Apie surastą sprogmenį buvo informuotas Lietuvos kariuomenės Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas. Atvykę jo kariškiai sprogmenį sunaikino vietoje.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas paaiškino, kad tais atvejais, kai sprogmuo nesusietas su kriminaline ar terorizmo veikla, nereikalingas ikiteisminis tyrimas, todėl jis sunaikinamas ten, kur tik yra galimybė.

Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Strateginės komunikacijos departamento Karinių viešųjų ryšių skyrius patikslino, jog priešpėstinio sviedinio (šrapnelio) sprogdiklis buvo rastas Pivonijos šile.

Kad tai yra I pasaulinio karo sprogmuo nustatė į įvykio vietą atvykę budinčios Sprogmenų neutralizavimo grupės specialistai.

„Radinio naikinimas radimo vietoje yra pati saugiausia procedūra, kai dėl sprogdiklio ar sprogmens konstrukcijos amunicijos transportavimas yra negalimas ir gali sukelti detonaciją. Naikinant vietoje imamasi visų reikiamų saugos priemonių“, – rašoma Karinių viešųjų ryšių skyriaus pateiktame atsakyme.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *