Ketina bendradarbiauti su valsčiumi Lenkijoje

Ketina bendradarbiauti su valsčiumi Lenkijoje / Kelionės dalyvių nuotr. Ukmergės delegacija užmezgė ryšius Lenkijoje.

Ukmergės rajono savivaldybės delegacija kovo 22–23 dienomis lankėsi Lenkijoje, Vydminų valsčiuje, kur pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo.

Rajono savivaldybė skelbia, kad į Lenkiją vyko meras Rolandas Janickas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Lolita Gerulskienė, Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas Linas Rugienius, Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Chrisija Kvietkauskienė.

Ukmergiškius pasitiko ir abi vizito dienas lydėjo Vydminų valsčiaus meras Radoslaw Krol ir kiti savivaldybės darbuotojai.

Buvo pristatytas valsčius, savivaldos struktūra, teikiamos paslaugos, planuojami projektai.

Kitą viešnagės dieną, delegacija susipažino su Vydminuose veikiančiomis įstaigomis: Socialinės pagalbos, Bendruomeninių paslaugų, Kultūros ir Veiklos centrais bei Savanorių ugniagesių komanda. Vėliau klausėsi saviveiklininkų koncerto.

Vydminų valsčiaus ir mūsų rajono ketinimų protokolo dėl bendradarbiavimo pasirašyme dalyvavo Lietuvos Respublikos garbės konsulas Stefan Duk bei kiti svečiai.

Bendros veiklos ir keitimasis patirtimi vyks savivaldos valdymo, švietimo ir kultūros, ekonomikos skatinimo, socialinėje, nevyriausybinių organizacijų mainų, visuomenės saugumo, mokymų organizavimo srityse.

Ateityje su Vydminų valsčiumi planuojama užmegzti oficialius partnerystės ryšius.

Prieš išvykstant tylos minute visi drauge pagerbė karius, kurie buvo trečiosios Vilniaus brigados tautinės karinės sąjungos nariai, palaidoti Nepalaužiamųjų karių panteone Orlovo kaimo kapinėse.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *