Ukmergės futbolas grįžta į nacionalinį lygį

Autorius Vilma Nemunaitienė
Ukmergės futbolas grįžta į nacionalinį lygį / Norime

Šiemet Ukmergės futbolas po 18-os metų pertraukos sugrįžta į nacionalinį lygį. Futbolo klubo FKS „Ukmergė“ komanda šį sezoną rungtyniaus LFF II lygoje – ukmergiškiai joje nėra rungtyniavę nuo 2005-ųjų. Ukmergės futbolui tai – labai svarbus žingsnis.

Klubo vadovas Benas Terekas pasakojo, kad sezono startas prasidės balandžio 1 d. Mažeikiuose. Ukmergiškiai susitiks su vietos FK „Atmosfera“. Pirmosios rungtynės Ukmergės stadione numatytos gegužės 6 d. su Alytaus DFK „Dainava“ B ekipa.

Čempionate iš viso rungtyniaus 16 komandų. Be mūsų komandos dalyvaus: Klaipėdos FM, Gargždų FK „Banga“ B, FK „Šilutė“, Tauragės FK „Tauras“, Telšių FK „Džiugas“ B, Mažeikių FK „Atmosfera“, Joniškio FK „Saned“, Alytaus FK „Dainava“ B, Kybartų FK „Sveikata“, Marijampolės FK „Sudūva“ B, Kauno r. FK „Hegelmann“ B, Kauno FM „Fortūna“, Panevėžio r. FK „Dembava“, Vilniaus FK „Viltis“, Vilniaus FK „Žalgiris“ C.

Ukmergės komandai atstovaus tiek ukmergiškiai, kurie anksčiau joje rungtyniavo, tiek naujai prisijungę žaidėjai iš Vilniaus, Kauno bei Utenos. Taip pat – keletas jaunuolių iš Ukmergės sporto centro, kuriuos parengė treneris Sigitas Aliubavičius.

Prie komandos vairo stovės Paulius Baronas ir S. Aliubavičius. P. Baronas buvo atsakingas ir už komandos sukomplektavimą.

„Kalbant apie čempionatą, kadangi esame naujokai ir dauguma varžovų nėra žinomi, tikslas yra kiekvienose rungtynėse siekti pergalės“, – sako klubo vadovas B. Terekas.

Jis pasakojo, kad Ukmergės rajono savivaldybė iš šių metų biudžeto sporto rėmimo programos klubui skyrė 35 tūkst. Eur. Tikslas yra iš viso surinkti 50 tūkst. Eur – tokiu ir didesniu biudžetu galima konkuruoti LFF II lygoje.

„Labai norėtųsi, kad šis istorinis klubo žingsnis būtų ilgalaikis ir pritrauktų kuo daugiau vaikų žaisti futbolą Ukmergėje. Ir kad klubas augtų ir taptų tvariu Lietuvos kontekste su visa struktūra ir stabiliu biudžetu“, – sako 2006 metais klubą įkūręs B. Terekas.

Pats jis šiuo metu gyvena sostinėje, užsiima verslu. Tačiau save vadina ukmergiškiu, nes čia yra gimęs, augęs, sportavęs, čia baigė mokyklą ir niekada nenutraukė ryšių.

Šiuo metu klubo akademijoje futbolo treniruotes lanko 80 vaikų nuo 5-erių iki 8-erių metų. Artimiausioje ateityje bus siekiama kad sportuotų 100 ir daugiau vaikų. Bus siekiama pasikviesti naujų trenerių ir kelti jų kvalifikaciją, spręsti infrastruktūros klausimus. Vaikai rungtyniauja įvairiuose privačiuose turnyruose visoje Lietuvoje.

Kaip klubui pavyko pasiekti šių tikslų – iš mėgėjiškos užkopti į II LFF lygą?

B.Terekas pasakojo, kad tam reikėjo atitikti licencijavimo kriterijus, o jie ne tik sportiniai, bet ir finansiniai, teisiniai, infrastruktūros, personalo. Pavyzdžiui, atitikti infrastruktūros kriterijų reiškia, kad klubo nariai turi kur treniruotis – mieste yra puikus futbolo stadionas, finansinis kriterijus – turimi finansiniai ištekliai.

Klubo strategija – per 5–7-erius metus įsitvirtinti tarp II lygos stipriausiųjų ir iškovoti teisę rungtyniauti I lygoje bei pasirengti tam finansiškai. Čia jau eina kalba apie 100 tūkst. Eur biudžetą.

Kodėl Ukmergė turėtų palaikyti savo futbolo klubą? „Šis klubas yra bendruomenės dalis, jis reprezentuoja miestą, gyventojai tapatinasi su juo. Puikus pavyzdys yra Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas. Norime sukurti kultūrą, panašią į Vakarų Europos, kai į futbolo rungtynes ateina šeimos, palaiko ištisos kartos, vaikai sportuoja klubo akademijoje. Norime, kad klubas FKS „Ukmergė“ keltų pasididžiavimo jausmą ir to sieksime iš visos širdies“, – sako B. Terekas.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

kad klubas FKS „Ukmergė“ keltų pasididžiavimo jausmą ir to sieksime iš visos širdies“

kad klubas FKS „Ukmergė“ keltų pasididžiavimo jausmą ir to sieksime iš visos širdies“

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *