Auginantiems vaikus iki 3-ejų metų – trumpesnė darbo savaitė

Auginantiems vaikus iki 3-ejų metų – trumpesnė darbo savaitė /

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad nuo šių metų pradžios šeimos turi daugiau galimybių derinti darbą ir vaikų auginimą, nes tėvams, auginantiems vaikus iki 3-ejų metų, suteikta teisė į sutrumpintą 32-iejų valandų per savaitę darbo laiko norma.

Tiesa, tai aktualu tik biudžetinių įstaigų darbuotojams, t. y. valstybės ir savivaldybių įstaigų, kurios išlaikomos iš valstybės ar savivaldybės biudžeto, „Sodros“ ar iš kitų valstybės įsteigtų fondų lėšų, valstybės ir savivaldybės įmonių, viešųjų įstaigų, kurių savininkė yra valstybė ar savivaldybė, ir Lietuvos banko darbuotojams. Už nedirbtą darbo laiko normos dalį paliekamas nustatytas darbo užmokestis.

Ši sutrumpinta darbo laiko norma bus taikoma vienam iš tėvų (įtėvių) arba globėjų jų pasirinkimu, kol vaikui sukaks 3-eji metai.

Biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo laiko trumpinimas bus taikomas ne tik tiems, kurie dirba visą darbo laiko normą, bet ir tiems, kurių darbo laiko norma mažesnė. Įprasta darbo laiko norma (40 val. per savaitę) dirbantiems biudžetinių įstaigų darbuotojams trumpinama iki 32-iejų valandų, t. y. 8-iomis valandomis per savaitę.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *