Senelių namus Ukmergėje ketina statyti prancūzai

Senelių namus Ukmergėje ketina statyti prancūzai /

Ukmergėje ketinama statyti modernius senelių namus. Pirmas žingsnis tam – sutartis su prancūzų įmonių grupe, planuojančia vykdyti veiklą.

Rajono savivaldybės tarybos svarstymui parengtas projektas, kuriuo numatoma savivaldybei jungtis prie susitarimo su įmone SAS „OPI Conseil“ memorandumo ir plėtoti bendradarbiavimą, koordinuojant senelių globos namų kūrimo procesą bei veiklą.

SAS „OPI Conseil“ valdo „Senior Group“ prekės ženklą. Tai – prancūzų įmonių grupė, veikianti socialinės rūpybos srityje.

Pagal verslininkų koncepcijos modelį, senyvo amžiaus asmenims bus statomi socialinės globos šeimos tipo namai. Tokie yra statomi Prancūzijoje bei kitose Europos šalyse. O dabar jau – ir Lietuvoje.

Senjorai juose gyvena tarsi šeimoje ir mėgaujasi įvairia veikla.

Jei sumanymas bus įgyvendintas, du blokus turinčiame pastate gyvens 10–14 senjorų. Skelbiama, kad jų globai taikomi inovatyvūs sveikatos priežiūros valdymo procesai ir modernios technologijos.

Taip pat įstaiga teiks socialinės pagalbos į namus ir dienos socialinės globos bei laikino atokvėpio paslaugas. Pažymima, kad naujieji namai atitiks visus tokioms įstaigoms keliamus reikalavimus.

Rezidencija bus statoma privačių namų rajone, verslininkams įsigijus pasirinktą žemės sklypą ar pastatą. Verslininkai patys samdys ir papildomai apmokys nuolatinį personalą.

Pagal susitarimą, mūsų savivaldybė įsipareigos suteikti informaciją apie galimus įsigyti žemės sklypus, dalyvaus pristatant „Senior Group“ projektą gyventojams, išsakys savo poziciją diskusijose su visuomene.

Taip pat rašoma, kad savivaldybė „įstatymais numatyta tvarka suteikia socialinės globos finansavimą už teikiamas paslaugas įstaigoje globojamiems senyvo amžiaus asmenims“.

Minėto memorandumo pasirašymui dar turės pritarti savivaldybės taryba. Klausimas numatytas šios savaitės posėdyje.

Tačiau panašu, kad tai – tik formalumas.

VšĮ „Senior Panevėžys“ jau suteikta teisė teikti akredituotą socialinę priežiūrą Ukmergėje. Tokia teisė suteikta 3-ejiems metams. Akreditacija suteikta teikti pagalbos į namus paslaugas suaugusiems asmenims su negalia ir jų šeimoms bei senyvo amžiaus asmenims ir jų šeimoms.

Pernai Panevėžyje pradėta statyti „Senior Panevėžys“ nauja rezidencija. Pranešime skelbta, kad erdvioje vietoje statomi pirmieji mieste tokio modelio senjorų namai jau prigiję Prancūzijoje.

Vykstant statyboms, Prancūzijoje registruotai bendrovei „Senior Group“ atstovauja VšĮ „Senior Panevėžys“. Skelbiama, kad šios įstaigos darbuotojai jau skuba į pagalbą panevėžiečiams senjorams ir siūlo jiems sveikatos priežiūros paslaugas į namus.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *