Veiklos jaunimui numatytos ir mieste, ir kaimuose

Veiklos jaunimui numatytos ir mieste

Jaunimo laisvalaikio centras (JLC) šiemet įgyvendina du tęstinius projektus – „Tingiu nieko neveikti“ ir „Ju2OTu‘23“.

Juos finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, šiemet skyrusi po 20 000 eurų. Projektų dalyviams yra suplanuota daug veiklų.

Jos kvies kurti, realizuoti savo idėjas, praktikuotis, mėginti verslauti, leistis į žygius, gaminti, „didžėjauti“, lankyti meno galerijas, šėlti diskotekose, diskutuoti rūpimomis temomis, muzikuoti ir fotografuoti atnaujintose studijose, patiems gražinti aplinką, tvarkytis, siekti tvarumo, padėti bendruomenei, geriau pažinti save.

Numatytos verslumo stovyklos, sportiniai turnyrai, jaunimo festivalis, vizitai į kitus centrus. Dalyvaus ir tarptautiniuose jaunimo projektuose.

Jaunuoliai bus kviečiami savanoriauti vietos organizacijose, nes tai skatins įsitraukimą į vietos bendruomenes ir leis lengviau rasti rėmėjų.

„Centras yra atviras bet kokios pasaulėžiūros ar „formato“ jaunuoliams. Visos siūlomos veiklos, galimybė naudotis turimu inventoriumi visiems jaunuoliams yra nemokamos, jauni žmonės veiklose dalyvauja tik savanorišku įsitraukimu.

Planuojama teikti paslaugas, padėsiančias socialinę ir ekonominę atskirtis patiriantiems jauniems asmenims  integruotis  į darbo rinką, švietimo sistemą, visuomeninį gyvenimą, patenkinant laisvalaikio užimtumo poreikį, įvairovę“, – sako JLC projektų administratorė Vilma Šidlauskienė.

Pasak jos, bus skiriama daug dėmesio darbuotojų dalykiniams mainams, kvalifikacijos tobulinimui, „perdegimo darbe“ prevencijai, psichohigienai.

Iki pat metų pabaigos pirmadieniais darbuotojų komanda vyksta į Rečionis, antradieniais – į Liaušius, o trečiadieniais – į Vidiškius. Čia jaunimą įtraukia į aktyvias veiklas, skatina savirealizaciją, kūrybiškumą.

Prasidėjus karui Ukrainoje, JLC priklausančiose patalpose Rečionių kaime buvo apgyvendintos ukrainiečių šeimos, bėgančios nuo karo. Čia gyvenantiems jaunuoliams taip pat suteikiama galimybė dalyvauti organizuojamose veiklose.

Viena iš Ukmergės jaunimo šiemet laukiančių veiklų – maisto gaminimo užsiėmimų ciklas „Pasaulio šalių virtuvė“. Suplanuoti ir „arbatgėriai“ su vietos bendruomene.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *